Dolj: 75 de pietoni, amendați într-o singură zi

Dolj: 75 de pietoni, amendați într-o singură zi

821
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii rutieri doljeni au organizat, ieri, pe principalele drumuri din Craiova şi judeţul, o acţiune pentru conştientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează neregulamentar străzile prin alte locuri decât cele prevăzute de lege.  Nu mai puțin de 75 de persoane au fost amendați, pengtru că nu au traversat prin locurile corespunzătoare.

În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii au constatat 97 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi de peste 8 200 lei. Dintre acestea, 75 au fost aplicate unor pietoni care s-au grăbit să traverseze străzile prin alte locuri decât cele prevăzute de legislaţia rutieră în vigoare.

Este de subliniat, însă, că, cel puțin în localitățile din mediul rural, trecerile de pietoni sunt foarte rare, iar pentru a trece strada regulamentar oamenii ar trebui să se deplaseze și câțiva kilometri .

 



7 COMENTARII

  1. #1
    Troll
    Data de inscriere
     12-08-2008
    Locatie
     Random Access Memories
    Mesaje
    1804

    Foarte bine le fac. E trecerea la 50m de ei si le e greu sa se deplaseze pana la trecere.. la cat mai multe amenzi.. poate asa se invata minte.

    Tanar si nelinistit.
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     14-06-2008
    Mesaje
    134

    Bun, sa mai pandeasca si pietonii.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2007
    Locatie
     Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.
    Mesaje
    153

    Nu consider ca e ok sa te bucuri de raul celuilalt. Sunt multi soferi care nu acorda prioritate la trecerea de pietoni.

    Avand in vedere ce vreme a fost ieri, amendarea pietonilor care traversau prin loc nepermis nu este o solutie normala. Puteau sa faca actiunea asta vara. Oricum, eu as fi ales ca solutie sa-i pun sa aleaga intre amenda si un curs gratuit de legislatie rutiera.

    Atunci cand sunt pieton am rabdare sa treaca masinile din apropiere inainte sa calc pe zebra. E usor sa te plangi ca masinile nu-ti dau prioritate cand nu cunosti legislatia care spune ca inainte sa pasesti pe trecere trebuie sa te asiguri.
    Mi s-a intamplat ca sofer, in timp ce micsoram viteza in apropierea trecerii de pietoni, sa-mi „sara” dintre masini, din 2m pana in trecere (unde nu aveam vizibilitate) fara sa se asigure, cu telefonul la ureche si sa-mi reproseze ca am franat ceva mai brusc.

    Consider ca daca am fi mai putin grabiti, mai putin agitati, daca nu am mai folosi telefonul in timp ce conducem sau in timp ce traversam strada si mai ales daca am avea mai multa rabdare cu ceilalti, am avea mult mai putine probleme. Hai sa ne recunoastem fiecare greselile inainte de a da vina pe ceilalti.

    Eu sunt cel ce sunt.
  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    916

    Adevarul e ca unii chiar sar pe trecere fara sa se asigure deloc si te trezesti cu el langa capota. Corect este ca inaintea fiecarei treceri de pietoni sa incetinesti, dar si pietonii in acelasi timp sa se asigure in primul rand, doar e viata lor in joc nu?

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    85

    Ca pieton, ma simt mai in siguranta cand traversez neregulamentar in orasul asta.
    Numai la trecerea de la piata mare puteam sa fiu lovit pe trecere de nenumarate ori, de 2 ori chiar de masina de politie care de fiecare data nu a oprit desi eram la mijlocul trecerii si eu inaintam fara griji fiind sigur ca au de gand sa opreasca. De trecerile de pe Bulevardul Decebal nici nu mai vorbesc, unde masinile in 80-90% din cazuri daca pui piciorul pe trecere nu opresc si au avut loc destule accidente cu pietoni ca victime. In plus, cei care se bucura pe aici ca primesc pietonii amenzi, eu sunt cam 100% sigur ca si ei au trecut strada prin locuri nepermise
    Ca sofer, nu mi s-a intamplat sa am probleme cu pietoni care au traversat neregulamentar. Daca s-a gasit vreunul cand eram prin apropiere, am incetinit si am asteptat sa treaca linistit, pe cand la trecerile de pietoni am patit si eu de mai multe ori sa-mi apara pietoni de dupa masini parcate neregulamentar langa treceri, sa vina alergand pe trecere fara sa se asigure sau clasicii pietoni indecisi care ba vor sa treaca, ba nu si stau acolo pe trecere si se uita la tine chiar daca esti oprit in fata lor.

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3146

    Mai multa atentie pietonilor dar si soferilor nu strica niciodata !!

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  7. #7
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2661
    Citat Mesaj initiat de SacreD
    Adevarul e ca unii chiar sar pe trecere fara sa se asigure deloc si te trezesti cu el langa capota. Corect este ca inaintea fiecarei treceri de pietoni sa incetinesti, dar si pietonii in acelasi timp sa se asigure in primul rand, doar e viata lor in joc nu?

    corect

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.