Accident cu victime, din cauza poleiului. SCLDP Dolj, amendată pentru neglijență

Accident cu victime, din cauza poleiului. SCLDP Dolj, amendată pentru neglijență

1.406
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs în această dimineață pe DJ 561, în afara localității Gura Văii, comuna Podari, județul Dolj. Cauza evenimentului rutier a fost neadaptarea vitezei la condițiile meteo. Dacă șoferul vinovat s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, administratorul drumului, SCLDP Dolj, a fost amendat pentru că nu a prevenit astfel de incidente, adică nu s-a precocupat să îndepărteze poleiul de pe drum.
Florin Luca, de 25 de ani, din comuna Drănic, conducea un autoturism VW Golf dinspre Sergarcea către Craiova și, din cauza neadaptării corespunzătoare a vitezei la carosabilul acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe sensul opus de circulație unde a lovit un autoturism Opel Corsa condus din sens contrar de Petrişor Ploaie, de 39 de ani, din Craiova.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a lui Florin Luca, a soției acestuia, Geanina Luca, de 21 de ani, și a unei tinere de 33 de ani, din comuna Bârca, pasageră în al doilea autoturism.
Societatea de drumuri A CJ Dolj, sancționată că nu a dat cu material antiderapant
Polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele șoferului vinovat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Totodată administratorul drumului a fost sancționat contravențional de polițiștii rutieri, cu amendă în cuantum de 5.250 lei, pentru faptul că nu a întreținut corespunzător partea carosabilă pe timp de iarnă, în contextul formării de polei”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.
Foto: arhivă


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.