Dolj: Avertizare meteo de ploi și inundații, de azi până vineri

Dolj: Avertizare meteo de ploi și inundații, de azi până vineri

825
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În urma emiterii unor noi atenționări meteorologice și avertizări hidrologice privind instituirea CODULUI GALBEN  și  a CODULUI PORTOCALIU, valabile de astăzi până vineri, ce vizează cantități importante de precipitații sub formă de aversă, ce vor avea și caracter torențial și care vor cumula local 25-30 l/mp, iar izolat până la 60-70 l/mp, ce vor produce  creșteri de niveluri și debite pe unele râuri cu posibilitatea depășirii COTELOR DE ATENȚIE și ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe teritoriul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu,  prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea unui nou val de inundații.

Astfel, în cursul acestei zile:

•  S.G.A. Dolj, prin Formația Desnățui acționează pe pârâul Desnățui în comuna Carpen- sat Cleanov, cu o echipă de intervenție alcatuită din 2 tesa, 6 muncitori, 10 voluntari SVSU ai CLSU, 1 autoutilitara, 2 buldoexcavatoare (1 SGA, 1 CLSU) pentru supraînălțarea malurilor în punctele critice cu 2000 saci cu nisip.

• Com Dragotești, sat Viișoara – pârâl Teslui se acționează pentru opturarea unei breșe creeată la inundațiile anterioare, cu:  1 tesa, 7 muncitori, 1 buldoexcavator,  1 autoutilitară, 1 incarcator, 170 saci cu nisip.

În cadrul celorlalte formații ale S.G.A Dolj sunt pregătite echipe pentru  monitorizarea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice  din județul Dolj, cât și echipe pentru  pregătirea a peste 1200 saci cu nisip folosiți pentru eventuale intervenții.

În cursul zilei de ieri, 13 mai 2014, s-a intervenit:

• În comuna Carpen, sat Geblești pe pârâul Terpezița s-a intervenit cu:6 muncitori + 1 TESA Formatia Desnatui; 1 buldoexcavator; 2 autobasculante (balast) 16 t; 1 autoutilitara; 400 saci de nisip;

• În comuna Sopot pe pârâul Merețel s-a intervenit cu: 1 buldoexcavator (inchiriat);

•  În comuna Cernătești, sat Țiu s-a intervenit pentru blocarea unui canal cu: 4 muncitori + 1 TESA; 1 autoutilitara; 40 saci de nisip.

• În comuna Robănești pe pârâul Teslui s-a intervenit pentru închidere breșe în sat Bojoiu și sat Popânzălești cu: 6 muncitori + 2 TESA; 1 autoutilitara; 1 buldoexcavator (inchiriat); 1 autoturism.

La barajul Fântânele au fost făcute manevre la stavila golirii de fund mărind debitul evacuat  de la 2,48 m/s la 3.80 m/s.

La acumularile Cornu și Caraula au fost luate măsuri de pregolire din perioada anterioară pentru asigurarea preluării viiturilor și tranzitului undelor de viitură prin baraje, în prezent nivelul în cele două lacuri de acumulare fiind scăzut.

Au fost atenționate primăriile în vederea convocării Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență precum și a asigurării permanenței la primării pe toată perioada instituirii Codului Galben și a Codului Portocaliu.

Până la această oră în bazinul hidrografic Jiu nu sunt depășite COTELE DE APĂRARE.   

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.