UPDATE/Dolj: Doi frățiori, morți în condiții suspecte după ce au mâncat

UPDATE/Dolj: Doi frățiori, morți în condiții suspecte după ce au mâncat

1.260
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Copiii, un băiețel în vârstă de 1 an și șapte luni, respectiv o fetiță de 3 ani și patru luni, din comuna doljeană Argetoaia, au murit, ieri, la circa zece minute după ce au fost hrăniți de mama lor, care i-a lăsat, apoi nesupravegheați. Frații au fost găsiți inconștienți în locuința familiei, iar după câteva minute s-au stins, deși echipa de medici chemată în ajutor a încercat să-i resusciteze, însă, în zadar.

 

argetoaia

Părinții le-au spus anchetatorilor că le-au dat să mănânce copiilor lapte praf și supă de pui, apoi i-au lăsat nesupravegheați în casă. S-au întors după câteva minute și i-au găsit inconștienți, moment în care au apelat numărul de urgență. Medicii ajunși la fața locului au efectuat manevre de resuscutare aproape o oră, dar nu i-au putut salva pe cei doi copii.

 

Anchetatorii au luat probe din mâncare și au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Trupurile micuților au fost duse la morga Spitalului din Filiași pentru efectuarea necropsiei.

 

UPDATE: Cei doi copii au murit din cauza unei substanțe necunoscute, ale cărei probe au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din București pentru a-i fi determinată originea, susțin medici implicați în anchetă.

 

Părinții au afirmat că o posibilă cauză a morții ar fi consumul de apă din fântână, care ar conține nitriți și nitrați. Băiatul nu avea probleme de sănătate. Fetița s-a născut prematur și era mai bonăvicioasă. Eu cred că au murit pentru că le-am dat apă cu nitriți și nitrați din curte. Le-am dat să mănânce și după zece minute amândoi aveau buzele vinete și erau inconștienți în brațele noastre. Nu știam ce să le fac“, a declarat mama copiilor.

 

Conform primarului comunei, Lucian Vânătoru, cei doi copii erau monitorizați de personalul de la Asistență socială, pentru că ”cei doi minori aveau probleme și erau foarte slabi”. Acesta a mai spus că familia a mai pierdut un copil.

 

La rândul ei, poliția a demarat o anchetă și, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Barbu, momentan se efectuează cercetări, iar în funcţie de rezultatele necropsiilor se va stabili dacă părinţii pot fi traşi la răspundere pentru neglijenţă.

 

Foto principală: arhivă



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2860

    Doamne ce ghinion.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.