Dolj: Percheziţii în case de evazionişti. Făceau afaceri fictive cu tablă siliconată

Dolj: Percheziţii în case de evazionişti. Făceau afaceri fictive cu tablă siliconată

622
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Uun număr de 18 percheziții domiciliare au fost efectuate, week-end-ul trecut, în județele Mehedinți, Dolj și Vâlcea, pentru strângerea de probe, fiind ridicate mai multe documente și înscrisuri care aveau legătură cu o grupare infracțională organizată din localitatea Strehaia specializată în activități ilegale de evaziune fiscală, fraude vamale și spălare de bani.

Prin achiziționarea fictivă a unei cantități de 775.385 tone de tablă silicioasă, transformarea fictivă a acesteia în deșeuri, exportarea ei tot fictivă în India și încasarea în mod nejustificat a taxei pe valoarea adăugată de la bugetul de stat, gruparea infracțională, formată din nouă români din Strehaia, a cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 1.322.378 dolari americani. Politistii de frontieră, coordonaţi de procuror, au colaborat cu autoritatile din China, Danemarca si India pentru soluţionarea cauzei.

Prin exportul fictiv al cantității de 775,385 tone de deșeuri de tablă silicioasă pe relația Danemarca, cu destinația de descărcare finală Mumbay — India, grupul infracțional a „spălat” suma de 1.019.782 dolari și a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 301.000 dolari.

„Deși aparent pare ilogic din punct de vedere economic să „achiziționezi tablă silicioasă purtătoare de TVA, pe care să o transformi în deșeuri de tablă silicioasă, nepurtătoare de TVA și ulterior pe acestea să le exporți în străinătate” acest procedeu are o explicație logică în desfășurarea activității infracționale de către membrii grupului și anume aceștia încasau de la stat TVA pe baza facturilor fictive de aprovizionare de tablă silicioasă livrată și transformată în aceiași zi în deșeuri la o societate din Râmnicu Vâlcea, iar în final revenea la Strehaia de unde era exportată fictiv în India, printr-o firmă daneză (…) Pe tot acest circuit Strehaia—Râmnicu Vâlcea—Strehaia, tabla silicioasă nu a fost supusă niciunei transformări sau modificări decât scriptic. În acest mod, membrii grupului infracțional au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 301. 000 dolari SUA.”, explică procurorii de caz.

În cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpaților, in vederea recuperării prejudiciului.

Dată fiind complexitatea cauzei se vor executa separat cercetări în colaborare cu autoritățile daneze, chineze și indiene, deoarece pentru alți doi învinuiți, împuterniciți ai firmei daneze s-a disjuns cauza.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    862

    In doua cuvinte poti spune totul : tara hotilor.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.