Dolj: Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Dolj: Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

714
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei percheziții au avut loc în Dolj, în această dimineață, la persoane și societăți bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în timp ce în țară s-au desfășurat alte 58 de descinderi ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice.

Perchezițiile s-au desfășurat  pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa. în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei).

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

 

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     14-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    188

    1 EURO = 4.4439 RON / LEI.

    la un calcul matematic simplu, 1miliard de lei = aprox. 225 milioane EURO. La fel de bine, pe același principiu al CALCULELOR MATEMATICE ELEMENTARE, 9 milioane EURO = aprox. 40 milioane lei..

    e chiar asa de greu sa încerci sa rezolvi unele calcule de clasele I – IV????? sau nu exista diploma asta???

    bineînțeles, o diploma în COPY-PASTE e totdeauna binevenita…

    PS: am editat postul pentru a-mi corecta greșelile gramaticale, apărute datorita „grabei” și „neatenției”

    Life sucks.. So.. why the fuck bother?
  2. #2
    linux freedom
    Data de inscriere
     30-09-2005
    Locatie
     Bucuresti
    Mesaje
    2566

    math sux… right

    Regulament Forum
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     23-02-2015
    Locatie
     Londra
    Mesaje
    102
    Citat Mesaj initiat de mihcosalx
    1 EURO = 4.4439 RON / LEI.

    la un calcul matematic simplu, 1miliard de lei = aprox. 225 milioane EURO. La fel de bine, pe acelasi prinsipiu al CALCULELOR MATEMATICE ELEMENTARE, 9 miloane EURO = aprox. 40 miliaoane lei..

    e chiar asa de greu sa incerci sa rezolvi unele calcule de clasele I – IV????? sau nu exista diploma asta???

    bineinteles, o diploma in COPY-PASTE e totdeauna binevenita…

    ) buna observatie!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.