Dolj: Polițiștii au intervenit în mai multe situații de urgență (Video)

Dolj: Polițiștii au intervenit în mai multe situații de urgență (Video)

10.034
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sistemul de 36 de filtre auto instituite încă de vineri pe sectoarele de drum din Dolj cunoscute din experienta anilor anteriori ca prezentand risc crescut de blocare în cazul caderilor masive de zapada și-a dovedit eficiența. 

 

Politistii au intervenit in multe situatii de urgenta reusind efectiv sa salveze vietile oamenilor aflati in primejdie cum a fost, de exemplu, cazul unei femei, in varsta de 50 de ani, care a plecat pe jos, din comuna Intorsura catre localitatea Radovan, pe data de 7 ianuarie 2017, in jurul orei 12.00.

Femeie salvată din zăpadă

 

Politistii au raspuns de indata la apelul disperat al rudelor femeii, au mobilizat mai multi cetateni si mijloace auto (tractoare, masini de teren), iar in jurul orei 15.30, seful de post de la Postul de Politie Radovan a gasit-o pe femeie la aproximativ 4 km de Radovan, cazuta in zapada, in stare de inconstienta.

 

Seful Postului de Poliţie Radovan i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o, cu o maşină de teren şi un tractor, până in localitatea Radovan, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale de un echipaj al SAJ Dolj, nefiind necesar trasportul acesteia la spital.

Autocar cu 35 de copii, ”escortat” de utilajele de deszăpezire 

 

Tot in cursul zilei de ieri, politistii au fost informati ca un grup de 35 de copii, din comuna Motatei, județul Dolj se aflau într-un autocar, întorcându-se acasa dintr-o excursie. Politistii au ținut în permanență legatura cu soferul autocarului si cu profesorul insotitor, au coordonat activitatea utilajelor de deszapezire pe itinerariul pe care trebuia sa il parcurga autocarul si i-au insotit pe copii in permanenta, asigurandu-se ca au ajuns cu bine acasa.

 

Un TIR a derapat într-un şanţ

 

In cursul noptii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au fost sesizati cu privire la faptul ca, pe sectorul de drum cuprins intre Maglavit si Motatei se afla un TIR care a derapat in sant, in care se aflau doi cetateni lituanieni. Din cauza greutatii mijlocului de transport nu a fost posibila repunerea acestuia pe drum, astfel incat politistii au contactat o firma din Bulgaria care a trimis o automacara de mare capacitate, cu ajutorul careia s-a reusit ridicarea TIR-ului.

 

Pe de altă parte, politistii au urmărit și identificarea persoanelor fără adăpost a căror viață sau sănătate ar fi pusă în pericol ca urmare a lipsei unei locuințe încălzite. Două persoane din această categorie, una de 30 de ani, cealaltă de 33, au fost duse la Centrul de Primire „Vasiliada” , din Craiova.

 

In week-end, politistii au intervenit pentru deblocarea a 35 de autoturisme, a unui microbuz si a doua tiruri ramase blocate din cauza caderilor masive de zapada. Oamenii legii atrag atentia ca, in continuare, conditiile meteorologice din sudul judetului sunt improprii deplasarii cu autoturismele si recomandam limitarea  deplasarilor.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.