DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sute de sirene de alarmare în caz de dezastru vor răsuna în Dolj. Este vorba de un exercițiu ISU pentru a verifica dacă echipamentele funcționează așa cum trebuie. Simulările vor începe marți, 18 aprilie și se vor termina pe 21 aprilie.

 

În această perioadă doljenii, la fel ca restul populației din țară, vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. „La nivelul judeţului Dolj, toate localităţile sunt echipate cu sirene de alarmare pentru înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă a populaţiei în diferite tipuri de riscuri. Pentru transmiterea mesajelor către populaţie se vor folosi 213 sirene electrice şi 66 sirene electronice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor“, informează ISU Oltenia.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.