Tulitu, fostul primar din Bechet, a fost închis pentru fapte de corupție

Tulitu, fostul primar din Bechet, a fost închis pentru fapte de corupție

7.670
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Constantin Tulitu, fostul primar al orașului Bechet, în vârstă de 55 de ani, a fost încarcerat la Penitenciarul Craiova, unde va sta vreme de trei ani. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o hotărâre a Curtii de Apel Craiova, pentru infracțiuni de corupție. 

 

Costel Tulitu, alături de alte două persoane, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in aprilie 2015, pentru comiterea mai multor infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese, respectiv abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu.

 

Procurorii DNA au arătat că pe 24 august 2009 și 3 septembrie 2010, Costel Tulitu, în calitate de primar al orașului Bechet, a aprobat la plată, în baza unui contract de proiectare și executie a unor lucrări privind realizarea sistemului de centralizat de canalizare al orașului, cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin două facturi emise de S.C. Consrep Construct S.R.L. Caracal, în valoare totală de 1.339.342,29 lei, echivalentul a 312.741,97 euro.

 

De asemenea, Marin Petroi, in calitate de diriginte de șantier, beneficiind de ajutorul inculpaților Păunescu Alexandru și S.C. Consrep Construct SRL, au confirmat cheltuielile aferente realizării sistemului centralizat de canalizare, respectiv achiziționarea unor componente ale stației de epurare, prin acte întocmite în lunile august 2009 și septembrie 2010 și prin procesul-verbal de custodie din luna septembrie 2010, deși stația a fost achiziționată în anul 2011.

 

Cei trei au produs, astfel, un prejudiciu de 1.138.440,95 lei in dauna Ministerului Dezvoltarii Regionale și de 200.901,34 lei în dauna Primăriei Bechet, precum și un folos material necuvenit pentru S.C. Consrep Construct S.R.L. în valoare totală de 1.339.342,29 lei. 

 

În perioada iulie și septembrie 2010, primarul Tulitu, a aprobat plata a patru facturi emise de catre o societate comerciala, in lipsa unui contract, in baza caruia sa se poata efectua lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor cu serviciile de paza din fonduri publice, in valoare totala de 48.862,45 lei, echivalentul a 11.470,87 euro, prin aceasta producand o paguba bugetului Primariei Bechet si un folos material necuvenit, in acelasi cuantum, societatii comerciale respective.

 

In anul 2010, tot in calitate de primar, Costel Tulitu, sustine DNA, a incheiat mai multe contracte de prestari servicii privind fertilizarea pajistilor, proprietatea publica a Consiliului Local Bechet, cu o societate comerciala in care actionar principal este o ruda apropiata (care detinea la momentul respectiv 80% din beneficii si pierderi), producand mai multe pagube in valoare de cateva mii de euro Primariei. Tulitu a incheiat si un contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare din orasul Bechet cu o societate comerciala in care unul dintre actionari era aceeasi ruda apropiata, precum si un contract de prestari servicii privind incasarea taxei de drum, cu aceeasi societate comerciala, producand alte daune financiare primariei.

 

Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost emis de magistrații Tribunalului Dolj pe numele lui Constantin Tulitu, de 55 de ani, și pus în aplicare de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

 6 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   28-09-2016
  Mesaje
  102

  Mafiotu asta de a mancat o gramada de bani cu balta de la Fntanele ? Excrocul asta cat peste a braconat el din balta noptile cu navoadele. Isi merita vre-o 10-15 ani la puscarie, nu doar 3.

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   12-11-2006
  Mesaje
  14

  Nu e asta. Cred ca vorbesti de Nicolae Tulitu, varul primar.

  step into my world
 3. #3
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2383

  Gunoaie peceriste.
  Se le confiște averile! Dar PSD se opune acestei legi de confiscare!

 4. #4
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4805

  Nu cred…pare nevinovat )

 5. #5
  Junior
  Data de inscriere
   29-03-2006
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  95

  In primul rand tu esti dezinformat rau. „Excrocul” despre care vorbesti tu are incheiat cu statul roman un contract de concesiune. Acel contract ofera posibilitatea de exploatare a materialului piscicol. Adica e ca si cum, mai pe intelesu tau, iei o gradina la tine la tara in „chirie” de la vecinu-to si cresti pe ea proci si rosii, daca ai toate autorizatiile sanitar veterinare si asa mai departe iesi la piata la oras aici cu ele si faci „o afacere”. Si e a ta… Stii… O aperi cu pretul vietii… Ca daca nu scoti banu mori de foame.

  In al doilea rand tu esti braconierul daca te duci sa bagi vreo plasa pe acolo… Ca braconieru e ala care pescuieste sau vaneaza fara permis, si mai ales intr-o proprietate privata.

  Asa ca cine are dreptul sa bage navoade?

  Si de ce noaptea cand se baga in cateva locuri de cateva ori pe zi in sezon?

  Domnul de mai sus a fost gasit vinovat de justitia din Romania si a fost condamanat conform legii.

  Sunt doua discutii total separate.

  Nu cred ca esti dezinformat…

  Tu nu poti intelege cum functioneaza niste lucruri.

  Esti putin cam offtopic…

  Si esti si putin agramat.

  Seara buna

 6. #6
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6107

  Gabor si primar si hot exista in Romania?.. Da exista la Bechet si probabil prin multe alte parti.

  V.M.P.T.I.S.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.