Fraudă cu bijuterii. Tranzacţii dubioase cu pietre preţioase, la Craiova, Bucureşti şi...

Fraudă cu bijuterii. Tranzacţii dubioase cu pietre preţioase, la Craiova, Bucureşti şi Constanţa

253
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5.00)

Circa 100 de polițiști din București, Constanța și Craiova au descins azi la 22 de locuinţe din București, Ilfov, Dolj și Constanța într-un dosar de fraudă cu bijuterii. Conform unei informări a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, totalul persoanelor audiate fiind de 23.

Perchezițiile vizează atât locuințele suspecților, cât și sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale implicate în activitatea infracțională, având ca obiect tranzacții cu metale și pietre prețioase, cu încălcarea dispozițiilor legale.

În perioada 2012 — 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziții de metale și pietre prețioase, atât de pe piața internă, cât și de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăți comerciale de profil controlate de aceștia – din București, Craiova, Constanța –, fără a înregistra în evidența contabilă a acestei societăți și fără a declara organelor fiscale operațiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.000.000 lei“, se arată în informarea Parchetului.

Bijuteriile și pietrele prețioase au fost vândute și prin intermediul unui site de profil aparținând acestei societăți, iar o parte din sumele colectate de la clienți, în special prin intermediul unor societăți de curierat, au fost transferate în conturile personale ale persoanelor vizate, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri și încasarea sumelor aferente.

4 COMENTARII

 1. #1
  Senior Member
  Data de inscriere
   17-08-2010
  Mesaje
  932

  pai si le este necaz ca acel prejudiciu nu a ajuns la ”cine trebuie in buzunare”…

 2. #2
  Addicted!
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  1860

  Pe mine m-au oprit la vama jegosii de vamesi.. luasem 2 lantisoare si 2 medalioane si mai ca ma bagau la frauda )

 3. #3
  Spammer
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  2153

  cine poate …..aur roade.

 4. #4
  A%%
  Senior Member
  Data de inscriere
   07-03-2013
  Mesaje
  633
  Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
  Pe mine m-au oprit la vama jegosii de vamesi.. luasem 2 lantisoare si 2 medalioane si mai ca ma bagau la frauda )

  Te preseaza ca sa ti le fure. Sunt vamesi si ei…De Schengen!
  Ce fraieri, aia care nu -i vor in Schengen pe vamesii din Romania!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.