Înşelăciune de milioane! O craioveancă a vândut utilaje din China revopsite şi...

Înşelăciune de milioane! O craioveancă a vândut utilaje din China revopsite şi „rebranduite”

3.039
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Şefa de vânzări a firmei doljene Dumatrucks SRL, craioveanca Raluca Mihaela Preda, a fost cât pe ce să ducă la bun sfârşit o înşelăciune de milioane de euro. Femeia a falsificat documentele de provenienţă ale unor utilaje, astfel încât să pară originale, şi a participat cu oferte la mai multe licitaţii publice organizate de câteva primării din ţară, printre care şi cea din Amărăştii de Jos, care derulau proiecte europene. Pentru ca totul să pară cât mai autentic, utilajele au fost revopsite şi „rebranduite” cu autocolante imitând producători celebri. Totul s-a derulat sub paravanul unei firme din Constanţa.

Primăria din comuna botoşeneană Hilişeu Horia a demarat, în 2008, un proiect de 2,4 milioane de euro, care prevedea modernizarea unui drum si cumpărarea unui autogreder şi a unei autobasculante. În acest sens, autoritatea locală a organizat licitaţie publică pentru achiziţionarea utilajelor, care trebuiau să fie conforme cu normele europene, după cum a relatat botosaninews.ro.

Numai că autogrederul, care a fost cumpărat de la o firmă din Constanţa cu 405.000 lei, părea cam… chinezesc, fapt ce a strârnit suspiciunile inspectorilor Antifraudă. În urma unui control, aceştia au descoperit că utilajul chiar era chinezesc, nicidecum produs în Italia. Numele real al producătorului fusese acoperit cu autocolante marca Ram Italia.

Drept urmare, inspectorii au extins controalele în mai multe judeţe şi au constatat că, de fapt, toate utilajele proveneau de la o firmă din judetul Dolj, Dumatrucks SRL, cea din Constanţa fiind doar un paravan.

Procurorii DNA au constatat, ulteriro, că firma din Dolj avea, într-adevăr contract cu firma Ram Italia, dar că utilajele vândute fuseseră importate din China, la un preţ cu mult sub cel real.

În total, Raluca Mihaela Preda a păcălit, pe lângă primăria din Hilişeu Horia, din judeţul Botoşani, şi pe cele din Cotnari (352.293 de lei) şi Ipate (359.856 de lei), ambele din judetul Iasi, Topolog, Tulcea, (242.583 de lei), dar şi Primăria Amărăştii de Jos, cu 332.728 de lei.

Femeia este judecată de magistraţii Tribunalului Botoşani.



7 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2144

    a incasat ceva banuti…

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    74

    inventivi da nu le mai merge

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    818

    numai romanul poate face

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-04-2011
    Mesaje
    8

    Sefa aia de la vanzari a fost pusa sa faca asa ceva, sunt sigur ca ea e doar paravan si atata tot DUMA-SUCKS .

  5. #5
    Oldtimer
    Data de inscriere
     06-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1008

    Pe-asta o ardea patronul de la Dumatrucks…o penala!

    In anii ce-au trecut mi-am trait visul ...
  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     16-03-2007
    Mesaje
    185

    pe toate sefele le arde sefu…

  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     13-10-2013
    Mesaje
    3

    cand am pus intrebarea asta celor de la DUMAFUCK…,cine o parleste pe asta ..am creat un intreg vulcan de ura!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.