Înşelăciune de milioane! O craioveancă a vândut utilaje din China revopsite şi...

Înşelăciune de milioane! O craioveancă a vândut utilaje din China revopsite şi „rebranduite”

3.100
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Şefa de vânzări a firmei doljene Dumatrucks SRL, craioveanca Raluca Mihaela Preda, a fost cât pe ce să ducă la bun sfârşit o înşelăciune de milioane de euro. Femeia a falsificat documentele de provenienţă ale unor utilaje, astfel încât să pară originale, şi a participat cu oferte la mai multe licitaţii publice organizate de câteva primării din ţară, printre care şi cea din Amărăştii de Jos, care derulau proiecte europene. Pentru ca totul să pară cât mai autentic, utilajele au fost revopsite şi „rebranduite” cu autocolante imitând producători celebri. Totul s-a derulat sub paravanul unei firme din Constanţa.

Primăria din comuna botoşeneană Hilişeu Horia a demarat, în 2008, un proiect de 2,4 milioane de euro, care prevedea modernizarea unui drum si cumpărarea unui autogreder şi a unei autobasculante. În acest sens, autoritatea locală a organizat licitaţie publică pentru achiziţionarea utilajelor, care trebuiau să fie conforme cu normele europene, după cum a relatat botosaninews.ro.

Numai că autogrederul, care a fost cumpărat de la o firmă din Constanţa cu 405.000 lei, părea cam… chinezesc, fapt ce a strârnit suspiciunile inspectorilor Antifraudă. În urma unui control, aceştia au descoperit că utilajul chiar era chinezesc, nicidecum produs în Italia. Numele real al producătorului fusese acoperit cu autocolante marca Ram Italia.

Drept urmare, inspectorii au extins controalele în mai multe judeţe şi au constatat că, de fapt, toate utilajele proveneau de la o firmă din judetul Dolj, Dumatrucks SRL, cea din Constanţa fiind doar un paravan.

Procurorii DNA au constatat, ulteriro, că firma din Dolj avea, într-adevăr contract cu firma Ram Italia, dar că utilajele vândute fuseseră importate din China, la un preţ cu mult sub cel real.

În total, Raluca Mihaela Preda a păcălit, pe lângă primăria din Hilişeu Horia, din judeţul Botoşani, şi pe cele din Cotnari (352.293 de lei) şi Ipate (359.856 de lei), ambele din judetul Iasi, Topolog, Tulcea, (242.583 de lei), dar şi Primăria Amărăştii de Jos, cu 332.728 de lei.

Femeia este judecată de magistraţii Tribunalului Botoşani.7 COMENTARII

 1. #1
  Spammer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  2144

  a incasat ceva banuti…

 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   19-08-2013
  Mesaje
  74

  inventivi da nu le mai merge

 3. #3
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  818

  numai romanul poate face

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   26-04-2011
  Mesaje
  8

  Sefa aia de la vanzari a fost pusa sa faca asa ceva, sunt sigur ca ea e doar paravan si atata tot DUMA-SUCKS .

 5. #5
  Oldtimer
  Data de inscriere
   06-07-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1008

  Pe-asta o ardea patronul de la Dumatrucks…o penala!

  In anii ce-au trecut mi-am trait visul ...
 6. #6
  Member
  Data de inscriere
   16-03-2007
  Mesaje
  185

  pe toate sefele le arde sefu…

 7. #7
  0-day Member
  Data de inscriere
   13-10-2013
  Mesaje
  3

  cand am pus intrebarea asta celor de la DUMAFUCK…,cine o parleste pe asta ..am creat un intreg vulcan de ura!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.