Ișalnița: Deținuții din Craiova și voluntarii Asociației MaiMultVerde au plantat salcâmi

Ișalnița: Deținuții din Craiova și voluntarii Asociației MaiMultVerde au plantat salcâmi

1.082
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Persoane private de libertate din Penitenciarul Craiova și Centrul de Detenție Craiova (Penitenciarul pentru Minori şi Tineri ) și voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde au încheiat acțiunea de plantare a 17.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de teren pusă la dispoziție de Primăria Ișalnița. Acțiunea a început în data de 29 octombrie și s-a încheiat sâmbătă, 31 octombrie 2015, și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Eco-voluntariat în penitenciare”.

 

Acțiunea de plantare a fost ultima acțiune din cadrul proiectului, dezvoltată în cadrul componentei Management forestier și a avut drept scop crearea unei perdele forestiere de protecție într-o zonă poluată excesiv de activitățile industriale. Prin componenta Management forestier, voluntarii au valorificat o parte din resursele de care dispune Penitenciarul Craiova, înființând un teren pentru mini-fotbal, o zonă de recreere de care vor beneficia 1560 de persoane private de libertate și 600 de angajați ai penitenciarelor, o pepinieră și un teren plantat de care vor avea grijă în viitor.

 

În cele 3 zile de plantare au participat aproximativ 300 de persoane, persoane private de libertate din Penitenciarul Craiova și Penitenciarul pentru Minori și Tineri (Centrul de Detenție Craiova) și voluntari din Craiova. Voluntarii au plantat 17.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de teren de 3 ha pusă la dispoziție de Primăria Ișalnița. În prealabil, terenul a fost pregătit pentru plantare (arat, discuit, parcelat și parcelat), iar în anul 2016 voluntarii din rândul persoanelor private de libertate vor efectua lucrări de întreținere (irigare periodică cu ajutorul unui sistem de irigare, mobilizarea manuală a solului, completare puieți).

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    1212

    Un lucru bun.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.