Minoră reținută după ce a spart o mașină

Minoră reținută după ce a spart o mașină

5.592
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
O tânără de 17 ani a fost reținută pentru 24 de ore după ce a furat o geanță dintr-o mașină uitată deschisă în parcarea unui supermarket. Hoața este una cu experiență, și-a început „cariera” la 11 ani, acum a fost prinsă imediat ce a comis furtul.
Incidentul a avut loc ziua în amiaza mare, în parcarea unui hypermarket. O femeia venită la cumpărături a uitat mașina deschisă și a plecat în fugă spre magazin. Și-a dat seama repede că nu are bani așa că s-a întors din drum și văzut-o pe tânăra de 17 ani cu geanta ei în mână. Imediat a anunțat paza și poliția.
„La fața locului s-a deplasat o echipă de siguranță publică care a depistat-o și prins-o pe tânără. Din primele cercetări se pare că minora a profitat de faptul că proprietara a uitat autoturismul neasigurat, astfel că a sustras din interior o geantă care conținea bani și documente personale”, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.
„Prada” a fost recuperată și restituită șoferiței neatente, iar minora a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
 
·        Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
·        Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
·        Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
·        Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.
·        Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.
Foto simbol 
 


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.