(Video) O minorā de la Sf. Mina a rămas însărcinată cu un...

(Video) O minorā de la Sf. Mina a rămas însărcinată cu un alt coleg, și el minor

24,932
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fata, in varsta de 14 ani, iar baiatul, care abia a implinit 16 ani, au inceput sa aiba relatii intime, fapt pe care conducerea Scolii speciale l-a sesizat DGASPC Dolj, tutorele lor legal, inca din noiembrie 2015, când cei doi dădeau semne că între ei ar fi mai mult decât o amiciție. Desi cei doi au fost consiliati, iar fetei i-au fost prescrise anticonceptionale, copila a ramas insarcinata. Asta pentru că, susține directorul Școlii Speciale ”Sf. Mina”, Carmen Pascu, fata doar s-a prefăcut că ia medicamentele. 

 

Gabriela, de 14 ani, și Florin, de 16 ani, elevi la Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina” din Craiova, încadrați cu grad de handicap, au întreținut relații sexuale, nu se știe exact dacă în internatul școlii sau când erau plecați cu ”bilet de voie”, iar fata a rămas însărcinată. Cei doi sunt sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj (DGASPC) care, potrivit documentelor înregistrate și transmise de conducerea școlii, a aflat încă de anul trecut de relația celor doi. Între timp, fata a primit consiliere, dar și anticoncepționale, pentru ca o eventuală sarcină să fie preîntâmpinată. Însă, minora doar s-a prefăcut că le ia și, în consecință, a rămas însărcinată. ”Relațiile intime se puteau consuma și în afara unității, pentru că acești copii au voie să iasă, să se plimbe, dar și în interior, fiindcă acești copii interacționează. Personalul este insuficient. (…) Fata a fost la planning familial, a fost consiliată. (…) În acest moment, noi încercăm să o protejăm, să nu aibă un moment de slăbiciune care să-i afecteze starea de sănătate. Acest copil (minora n.r.) a crezut că este o joacă între ei și abia acum realizează că poate să devină mamă”, a precizat Carmen Pascu, directorul Școlii Speciale SF. Mina din Craiova.

 

Minorul are probleme cu legea

 

Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, spune că organele competente au fost anunțate de acest caz, dar reprezentanții IPJ Dolj spun că nu au fost încă sesizați. Minorul de 16 ani este deja cunoscut în rândul polițiștilor. Numai anul trecut a fost cercetat în șase cazuri de furt calificat, iar în aprilie anul acesta a fost amendat pentru că ar fi agresat o profesoară. În plus, ar avea probleme și cu drogurile și alcoolul. ”Am solicitat tutorelui (DGASPC Dolj n.r.) să verifice dacă nu cumva acest copil consumă substanțe care sunt dăunătoare sănătății. Unitatea școlară a făcut tot ce a ținut de noi de fiecare dată când a avut manifestări inadecvate. Am solicitat prezența Secției de Poliție și, de două ori, a fost amendat. A beneficiat de consiliere. În primul rând, am anunțat tutorele (DGASPC Dolj n.r.)”, a declarat Carmen Pascu.

 

DGASPC Dolj nu face anchetă în acest caz

 

Conducerea DGASPC spune că nu a deschis o anchetă în cazul relației intime dintre cei doi, întrucât faptele au avut loc în ograda Școlii Speciale Sf Mina și aruncă întreaga responsabilitate pe umerii direcțiunii școlii. ”Acești copii se află sub protecția noastră, dar pe perioada școlii se află în internatul Școlii Speciale Sf Mina, unde beneficiază de supraveghere specializată, de îngrijire, de ocrotire, de hrană, de absolut tot ce e nevoie. (…) Școala Sf Mina este singura care poate să școlarizeze copii încadrați cu grad de handicap. (…) Eu nu pot să fac aprecieri despre felul în care fata a fost supravegheată în internatul școlar, despre felul în care a beneficiat de consiliere. Despre acest ultim aspect se consemnează în dosar și se poate verifica. (…) La nivelul instituției noastre nu am considerat necesar să se desfășoare o anchetă pentru că toate aceste lucruri s-au întâmplat în internatul Școlii Sf. Mina”, a declarat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

 

Ana-Maria Gebăilă

Andra Panait

8 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  122

  n-am cuvinte!!

 2. #2
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  3420

  ESTE INACCEPTABIL CE FAC CEI CARE TREBUIE SA AIBE GRIJE.

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 3. #3
  Newcomer
  Data de inscriere
   17-02-2015
  Mesaje
  11
  Citat Mesaj initiat de alexandra1967
  ESTE INACCEPTABIL CE FAC CEI CARE TREBUIE SA AIBE GRIJE.

  off: Conjunctiv prezent
  eu să am
  tu să ai
  el/ea să aibă
  noi să avem
  voi să aveți
  ei/ele să aibă
  deci recapitulam: 1 sa aiba 2 grija . hai ca putem. te mai invat si maine ceva daca vrei, ok ?
  on: e normal ce s-a intamplat, nu sunt la puscarie sa ii vegheze 24/24. se mai intampla lucruri de genul, aici nu cred ca e vina personalului sau poate e. se intampla din vina lipsei de educatie.

  0772.086.687
 4. #4
  Spammer
  Data de inscriere
   17-08-2010
  Mesaje
  2060

  felicitari conducerii….se numeste durere in 14’….este vb de educatie,ca aia puteai sa si o traga si afara,pe camp,altundeva decat in interiorul unitatii,EDUCATIE…CIVILIZATIE….sau poate erau tigani,cioravele,la astia daca nu ai 2-3 puradei pana la 18 ani,esti un nimeni….

 5. #5
  0-day Member
  Data de inscriere
   20-04-2016
  Mesaje
  0

  sunt copii cu handicap, cum bate apa in piua directoarea. se presupune ca nu stiu ce e bine si ce nu… atunci de ce nu s-au luat masuri? a fost informata de multe ori de catre personalul supraveghetor din internat ca cei doi au fost gasiti intretinand relatii sexuale in camera baiatului… i-au vazut chiar si alti elevi… acu ar fi bine sa se puna moasa la copil ))))))) degeaba incearca sa se scoata… ce exemplu dau cei doi celorlalti din scoala?

 6. #6
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4118
  Citat Mesaj initiat de ARTHUNTER
  felicitari conducerii….se numeste durere in 14’….este vb de educatie,ca aia puteai sa si o traga si afara,pe camp,altundeva decat in interiorul unitatii,EDUCATIE…CIVILIZATIE….sau poate erau tigani,cioravele,la astia daca nu ai 2-3 puradei pana la 18 ani,esti un nimeni….

 7. #7
  Senior Member
  Data de inscriere
   12-05-2006
  Locatie
   IN YOUR MIND
  Mesaje
  823

  Ce pudica este directoare ,,,si -a incepu vitaza …..__ care viatza … VIATZA SEXULA …ce mare greutate

 8. #8
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-06-2012
  Mesaje
  283

  Pai voi ce ati vrea ma sa ii pazeasca 24/7 cu camere video eventual ? Se intampla, lipsa banilor, adica personal / educatie / institutie subfinantata, cu alte cuvinte romania. Bine asemenea cazuri se regasesc si in tari bogate, nu doar in ro.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.