Razie cu peste 200 de polițiști, pe străzi, în baruri și discoteci...

Razie cu peste 200 de polițiști, pe străzi, în baruri și discoteci (Foto)

13.042
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

229 de polițiști din cadrul formațiunilor de rutieră, ordine publică și investigații criminale ale IPJ Dolj, precum și 18 jandarmi au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 30 septembrie spre 1 octombrie 2017, la o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale care se comit în zona barurilor şi discotecilor, precum și a abaterilor la regimul circulatiei rutiere, în Craiova și județul Dolj. 

Au fost instituite 43 de filtre rutiere, au fost verificate 110 baruri/discoteci și legitimate 1104 persoane. Dintre aceste persoane legitmate, 130 au fost controlate corporal, iar în 36 de cazuri oamenii legii le controlat inclusiv bagajele. Tot în cadrul acestei acțiuni, 25 de persoane au fost conduse la sediile subunităților de poliție pentru verificări.

De asemenea, polițiștii doljeni au oprit în trafic pentru control 820 de autovehicule, oamenii legii controlând atât documentele șoferilor, pasagerilor, cât și documentele vehiculelor și interiorul autoturismelor.

În plus, au fost constatate 16 infracţiuni (6 de natură judiciară și 10 la regimul circulaţiei rutiere ), 15 persoane fiind suspecte de comiterea acestor fapte. Polițiștii au aplicat de asemenea și 179 de sancțiuni contravenționale (30 de amenzi conform prevederilor Legii nr. 61/1991R, 142 conform legislației rutiere – O.U.G. 195/2002, o sancțiune în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 R și sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea altor acte normative ).

Valoarea totală a amenzilor aplicate cu ocazia desfășurării acestei razii a fost de 73 190 lei.

Totodată, polițiștii doljeni au reținut 23 de permise de conducere (din care 13 pentru conducere sub influența alcoolului și au retras 8 certificate de înmatriculare). 

Tânăr prins cu arma în mașină

Cu ocazia raziei, în seara zilei de 30 septembrie 2017, în jurul orei 23:05, lucrătorii Secției 3 Poliție Craiova, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în timp ce efectuau un filtru rutier pe Str. Henry Coandă din Craiova, în zona Pieței Eroilor, au oprit pentru control un autoturism Mercedes Benz, care era condus de P. L., de 26 de ani, din Craiova. La controlul efectuat de polițiști în torpedoul autoturismului, a fost gasită o armă neletală pentru autoapărare, cu gaze, supusă autorizării, fără muniție, COLT, de calibru 9 mm, despre care bărbatul a declarat că a achiziționat-o din Austria. Arma a fost ridicată, iar bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, prev. de art. 342 alin. 2 CP și contrabandă, faptă prev. de art. 271 din Legea 86/2006.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.