Recomandări ale poliţiei destinate evitării furturilor din autoturisme

Recomandări ale poliţiei destinate evitării furturilor din autoturisme

5.949
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat, ieri, împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova în parcările unor centre comerciale din cartierul Craiovița Nouă, ocazie cu care au purtat discuții cu cetătenii, au distribuit fly-ere si broșuri cu sfaturi si recomandări antivictimale.

Politistii au atras atenția soferilor, atât bărbați cât și femei, care și-au lăsat bunuri la vedere (telefoane mobile, genti, sisteme GPRS etc.) pe banchetă sau pe scaunele autoturismelor și care ulterior au intrat în incinta centrelor comerciale pentru a-si face cumpăraturile, să acorde o atentie sporită și sa fie mai precauți.

Poliţiştii au discutat cu cetăţenii, în vederea conştientizării riscurilor la care aceştia se expun în momentul în care lasă la vedere, în interiorul autoturismelor parcate, bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), telefoane mobile, laptop-uri, aparatură electronică, haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar ş.a.

În cadrul acestei activităţi au fost distribuite peste 150 de pliante şi broşuri conţinând recomandări preventive.

Ca atare, poliţia doljeană transmite câteva recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din autoturisme:

  • Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
  • Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi(chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul ( în special în cazul femeilor), acţionati sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.
  • Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri în torpedou.
  • Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
  • Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi iluminate.
  • Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
  • Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
  • În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu umblaţi în maşină, ci sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

În situaţia în care,  în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate, vă recomandăm:

  • Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră.
  • Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, etc.)  la vedere şi  asigurati autoturismul, chiar dacă lipsiti doar câteva minute.
  • După ce scoateţi din portbagaj roata de rezervă şi  uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a  începe operaţiunea de schimbare a roţii.

În cazul în care aţi fost victima sau martorul săvârşirii unei infracţiuni de furt din autoturisme, nu atingeţi autoturismul și apelaţi telefonic numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie!



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    667

    Ok, ce mama mă-sii este un sistem GPRS, care apare de vreo 3 ori în text? Google ne spune că GPRS este General Packet Radio Service, adică internetul mobil de acum 15 ani, străbunicu’ lu’ 4G, cum ar veni.
    Să facă polițiștii confuzie și să fie vorba de sistem GPS? Cel mai probabil. Dar, totuși, e grav.

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6891

    Politia Doljeana recomanda niste aiureli. Ideal e sa-si faca treaba conform fisei postului. Sa vina la interventii, sa faca anchete, sa-si dea interesul.. Daca nu sa-si dea demisia si sa-i lase pe altii care vor sa faca treaba si sunt dedicati meseriei. Meseria de gabor e una dintre cele mai usoare meserii din Romania, salariu baban, multe drepturi, ies cu pensie babana la 40 de ani.. ce poate sa-si mai doreasca cineva decat o munca lejera, unde poate sa frece menta cateodata si sa nu-si dea interesul..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.