Șeful Clinicii de Hematologie de la „Filantropia” demis după moartea a doi...

Șeful Clinicii de Hematologie de la „Filantropia” demis după moartea a doi pacienți în urma unor transfuzii

18.566
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)

La două luni de la decesul acelor doi pacienți de la Spitalul Filantropia, în urma unor transfuzii, conducerea spitalului a decis demiterea șeful Clinicii de Hematologie. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, iar Direcția de Sănătate Publică a amendat spitalul cu 25.000 de lei.

 

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 64 de ani, ambii internaţi la Spitalul „Filantropia” au decedat în urma unor transfuzii. Alți pantru au avut reacții adverse și au fost internați sub supraveghere la Sacția de Terapie Intensivă.

 

Ancheta DSP a scos la iveală o serie de deficiențe. „S-a constatat nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină. Cea mai mare neregularitate a fost aceea că transfuzia s-a făcut în absența medicului curant, așa cum recomandase comisia de hemovigilență a spitalului încă din luna noiembrie 2016. Recomandarea era ca transfuziile să se facă în intervalul orar 8.00 — 13.00, iar ei au făcut transfuziile după-amiază când medicii curanți nu mai erau la serviciu. De asemenea, au găsit fișe în foile de observație, în documente UTF incomplete sau recompletate, cum ar fi acceptul bolnavului de a primi transfuzie sau ora la care a început transfuzia și când s-a finalizat, deci nu erau completate corect”, a declatat în februarie Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

 

În urma acestor neregulilor descoperite spitalul a fost amendat cu 25.000 lei, medicului de gardă, asistentul de la UTF și alți trei asistenți din secția de hematologie cu câte 1.000 lei.

La două luni de la tragedie, conducerea spitalului a decis demiterea șefului Secției de Hematologie, Dragoș Gabriel Găman. Deși nu s-a stabilit o culpă medicală, s-au descoperit o serie de vicii de procedură, care erau de competența șefului de secție. În locul profesorului Găman a fost delegat profesorul Mihail Badea. De asemenea și asistentele care au fost pe tură au fost sancționate, iar asistentul-şef al secţiei a fost suspendat din funcție pentru 2 luni.1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2786

  Au liber la omor în continuare. Mult noroc celor care ajung în spitale! Au mare nevoie de el.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.