Șeful de post din Daneți și un adjunct, reținuți de DGA pentru...

Șeful de post din Daneți și un adjunct, reținuți de DGA pentru mită

40.546
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 2,00)

Șeful Postului de Poliţie Daneţi şi agentul şef adjunct din cadrul Secţiei 12 Poliţie Daneţi au fost reţinuţi de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj pentru luare de mită. Cei doi au primit 10.000 lei de la un denunţător pentru a interveni într-un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic.

 

Anchetatorii au arătat că Aris Constantin Dincă, şeful Postului de Poliţie Daneţi, dar şi agentul şef adjunct Viorel Minuţă, au pretins şi primit suma de 10.000 lei de la un denunţător, pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, în urma instrumentării unui dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic.

 

În fapt, în cursul lunii ianuarie 2017, agentul de poliţie M.V., împreună cu un coleg, (agent de poliţie D.A.C.) l-au depistat pe M.C. în timp ce transporta material lemnos fără a deţine documente de provenienţă, ocazie cu care i-au întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, în baza căruia s-a întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Ulterior, la domiciliul lui M.C. s-au efectuat percheziţii, ocazie cu care au fost depistate cantităţi importante de material lemnos. Pentru inventariere, s-a apelat la C.I., tehnician silvc, care a constatat că, din cauza cantităţii mari de material lemnos sustras şi deţinut de M.C., acesta urmează să fie cercetat penal pentru infracţiuni la regimul silvic. Ca urmare a întocmirii dosarului penal, C.I. l-a abordat pe denunţător şi i-a propus ca, pentru a nu fi tras la răspundere penală, să achite o „cotizaţie” unei asociaţii a proprietarilor de păduri, în cuantum de 10.000 lei, şi amenzi contravenţionale de 6.000 lei“, conform unui comuncat de presă al DGA.

 

Infracțiunile pentru care cei doi polițiști au fost acuzați și pentru care au fost reținuți sunt luare de mită, complicitate la luare de mită şi favorizarea făptuitorului. 

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.