Trei zile de poveste pentru cei mici, pe scena Teatrului „Colibri”

Trei zile de poveste pentru cei mici, pe scena Teatrului „Colibri”

1.485
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” le pregăteşte celor mici trei zile de poveste. În weekend-ul lui Moş Nicolae, copiii se vor putea bucura sâmbătă, 6 decembrie 2014, de Răţuşca cea urâtă, iar duminică, 7 decembrie 2014, de Alis în lumea păpuşilor, urmând ca marţi, 9 decembrie 2014, pe scena teatrului să se joace piesa Absolut! cu Marcel Iureş.

 

Sâmbătă, 6 decembrie, la ora 18:00, Moş Nicolae vine-n dar cu Răţuşca cea urâtă, de Hans Christian Andersen, un spectacol regizat de Todor Valov, cu scenografia semnată Stefka Kyuvlieva, pe muzica Elenei Metodieva. Îi distribuţie îi regăsim pe actorii: Oana Stancu, Emanuel Popescu, Alla Cebotari, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Rodica Prisăcaru, Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea.ratusca

 

Duminică, 7 decembrie, ora 11:00 ne bucurăm de Alis în lumea păpuşilor, un spectacol realizat pe un scenariu şi în regia Iuliei Cârstea.  Scenografia este o creaţie a maestrului Eustaţiu Gregorian, iar muzica îi aparţine lui Alexandru Iosub. Călătoria prin lumea păpuşilor se face împreună cu actorii Alis Ianoş, Emanuel Popescu, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Daniel Mirea.

 

Marţi, 9 decembrie 2014, la ora 18:00, Marcel Iureş şi Teatrul ACT din Bucureşti prezintă spectacolul Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri”.

Absolut! cu Marcel IuresReprezentaţia Absolut!, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija, este o iniţiativă a Teatrului ACT de promovare a proiectelor de valoare ale culturii româneşti.

 

“Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele. Polemic şi terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea şi Dracul… Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare. Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puţină lume va spune însă: <Era şi timpul!>”,declară regizorul, Alexandru Dabija.

Absolut! deţine “Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente” la “Festivalul comediei româneşti – festCO”, ediţia a X-a. În cadrul aceluiaşi festival, în 2012, Marcel Iureş câştiga “Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Caţavencu din “O scrisoare pierdută”, pentru Teatrul de Comedie şi pentru one-man show-ul din Absolut!.

 

Spectacolul Absolut! se adresează unui public de peste 12 ani, iar preţul unic pentru acest spectacol este de 20 LEI/PERS.

 

Biletele pentru cele trei spectacole se pot procura de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3332

    frumos pt ei

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.