Un polițist incoruptibil. A refuzat de două ori câte 2000 lei mită

Un polițist incoruptibil. A refuzat de două ori câte 2000 lei mită

119.216
43
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,00)

Valentin Pîrvulețu este un exemplu pentru colegii săi din poliție. Agentul a refuzat de două ori câte 2000 de lei mită pentru a închide ochii în cazul unor șoferi prinși în neregulă.

 

Un bărbat din Calafat a ajuns în arest după ce a încercat de două ori să-l mituiască pe un polițist. Mai precis, marți seara, un echipaj de siguranță publică al Secției 3, a oprit, pe strada Caracal, o autoutiliară pentru un control. Polițiștii i-au cerut șoferului permisul, actele mașinii și cele de proveniență a mărfii, în schimb au primit de la pasagerul din dreapta, proprietarul mașinii, un plic în care erau hârtii și mai multe bancnote de 100 de lei. Polițiștii i-au dat înapoi plicul și i-au cerut din nou actele.

 

Cum nu avea actele la el, oamenii legii i-au dus la sediu pe cei doi, între timp și-au anunțat superiorii și ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj despre situație. „La sediul secţiei, agent principal de poliție Valentin Pîrvuleţu a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1000 lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului“, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 

În acel moment proprietarul i-a spus polițistului că ca face asigurarea și va aduce a doua zi toate documentele cerute și i-a cerut numărul de telefon polițistului. Miercuri, polițistul a fost sunat insistent de bărbat pentru a se întâlni în particular deși Pîrvulețu l-a chemat la secție. După ce a discutat cu ofițerii anticorupție, polițistul a acceptat întâlnirea și au organizat flagrantul. În momentul în care suspectul i-a dat polițistului 2000 de lei ofițerii anticorupție l-au reținut. „Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore și  urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventive“, a precizat Amelia Barbu.

 

Valentin Pîrvuleţu are 34 de ani și își desfășoară activitatea la Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare din cadrul Secției 3 Poliției, acesta fiind recrutat din sursă externă în anul 2006. Până de curând a lucrat la Postul de Poliție Coțofenii din Dos unde s-a și confruntat cu prima încercare de mită. În anul 2011 doi conducători auto i-au oferit suma de 2000 lei  pentru a nu le întocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.



43 COMENTARII

  1. #1

    Eeee vai….a refuzat de 2 ori si a facut stirea si dupa….

  2. #2
  3. #3
  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-03-2015
    Mesaje
    24

    Doua GRESELI îN ACET ANUNȚ PUBLICAT…….1-..să-l mituiască un polițist………………..2-..oamenii legii i-au sud la sediu pe cei doi………

  5. #5

    Le este frica sa ea „mita” pentru ca se gandesc ca ar fi filmati/inregistrati. cine ar fi prost sa refuze 2000 lei?? Pe criza asta?

  6. #6

    Am ajuns rau daca laudam polițiștii pt ca fac ceva normal. Ce urmeaza? Sa i laudam ca vin la sectie la 8 dimineata?

  7. #7

    Felicitåri ! Un gest de normalitate si exemplu pentru cei din jur…..

  8. #8

    Extraordinar îmi vine să plâng….de abuzuri uitarăm…hai sa ii controlăm noaptea să vedem pe unde dorm….pam pam.Si FELICITĂRI acelui agent

  9. #9

    E ceva normal.. Dar suntem atât de gunoaie încât sa fi cinstit este extraordinar

  10. #10

    Bravo!!!!..Asemenea oameni ne dau speranta de mai bine!!!….

  11. #11

    Exista asa ceva in Romania????? Bravo lui

  12. #12

    E de la sectia 3 e clar , sectie de scroafe homosexuale care bat lumea si fac abuz in serviciu , nu mai laudati gunoaiele de la sectia 3 craiova va rog frumos .

  13. #13
    ge@
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-03-2014
    Mesaje
    9

    Sper ca in viitor aceste intamplari sa nu mai fie articole de ziar ci sa fie ceva normal !!! Felicitari politistului Parvuletu si lui Marian Godina care se pare ca inspira din ce in ce mai multi colegi sa fie corecti (parerea mea).

  14. #14

    Corect …am ajuns sa dam la stiri un lucru care trebuia sa fie normal …intrebarea e de ce a dat omu mita ???daca la noi nu se practica asta… sa fie un caz izolat? Nu cred

  15. #15

    Adevarul este ca asta este o stire penibila ,dar comentariile de aici sunt si mai penibile(ma refer la cele care ataca politistii)

  16. #16

    N-ar trebui sa fie o stire senza tionala poate mai sunt si oameni cinstiti printre ei.

  17. #17
  18. #18
    Member
    Data de inscriere
     02-06-2006
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    174

    Ideea pentru care s-a facut stirea nu a fost DOAR ca sa-l felicite pe agent. Parerea mea e ca reprezinta un exemplu de probleme pe care poti sa le ai daca dai mita si ca ar trebui sa ai grija daca vrei sa faci asta. Reducerea coruptiei conteaza mai mult decat laudele date unui agent.
    Nu mai fiti carcotasi, incercati sa vedeti altfel lucrurile.

    "The weather outside is hostile with a slight chance of fog of war."
  19. #19
  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.