ANPC vrea să-i reprezinte în instanță pe clienții băncilor cu clauze abuzive

ANPC vrea să-i reprezinte în instanță pe clienții băncilor cu clauze abuzive

2.213
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

ANPC vrea sa-i reprezinte in instanta pe cei care au comisioane sau clauze abuzive, desi au semnat un act aditional prin care erau de acord cu acestea. Presedintele autoritatii spune ca romanii nu au avut de ales si ca bancherii ar fi abuzat de o pozitie dominanta. Pe de alta parte, cei care au refuzat actele aditionale si au castigat procesele au primit deja mii de euro.

 

lie Balasoiu a refuzat sa semneze un act aditional prin care banca incerca sa intre in legalitate si sa-i introduca in rata mai multe comisioane abuzive. La un credit de aproximativ 80.000 de euro, platea o rata de 3.000 de lei. S-a adresat Autoritatii pentru Protectia Consumatorului care a mers in instanta din numele sau. Judecatorul i-a scos toate comisioanele abuzive din contract si a obligat banca sa-i returneze banii platiti ilegal. In total 10.000 de euro. Intr-un final, rata sa a scazut pana la 2.000 de lei.

 

Din pacate, nu toti clientii bancilor au fost suficient de inspirati sau informati. Zeci de mii au acceptat clauzele abuzive si comisioanele au fost introduse in rate printr-un act aditional. ANPC-ul a considerat pana acum ca nu poate sa-i ajute pe acesti oameni. Lucrurile insa s-au schimbat. Potrivit clientilor care au castigat deja procesele, sunt mai multe comisioane abuzive in contracte care ar putea convinge ANPC sa actioneze banca in judecata din numele clientului. Este vorba de comisionul de risc, comisionul de administrare, comisionul pentru rezerva minima obligatorie, comisionul de credit, comisionul de analiza de dosar.

 

Si unele clauze pot fi considerate abuzive de ANPC: majorarea nejustificata a dobanzii, scadenta anticipata, impunerea unui asigurator de catre banca.
Sursa: incont.ro

1 COMENTARIU

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  2554

  O idee foarte buna

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.