Cum să găsești furnizori de încredere pe Alibaba

Cum să găsești furnizori de încredere pe Alibaba

3.222
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aveți nevoie de furnizori din China? Acum vă povestim cum să-i găsiți pe cei mai buni pe Alibaba!

Avantajele achiziției bunurilor pe Alibaba

Platforma Alibaba are multe avantaje, de exemplu:

 1. Prețuri reduse ale produselor datorită unei concurențe foarte mari.
 2. Achiziții de la producători direct.
 3. Reduceri și oferte promoționale din partea vânzătorilor interesați să vândă produsele mai rapid decât colegii săi.
 4. Posibilitatea de a primi mostre ale produselor (nu toți vânzătorii sunt de acord, dar îi puteți găsi pe cei care sunt dispuși să le trimită).
 5. Posibilitatea de a verifica calitatea produsului cu ajutorul unui intermediar.
 6. Achiziții sigure atunci când plătiți prin intermediul serviciului Alibaba.
 7. Disponibilitatea de negociere.
 8. Verificarea vânzătorilor de către Alibaba și atribuirea statutului de vânzător verificat în cazul trecerii cu succes a acestuia.
 9. Posibilitatea de a marca produsele și ambalajele prin intermediul vânzătorilor de pe platformă.

Cum să găsești cei mai buni furnizori pe Alibaba

Pentru a găsi cei mai buni furnizori, trebuie să efectuați un set de acțiuni, pe care le vom descrie în detaliu mai jos:

 1. Dacă v-ați decis deja cu produsele pe care doriți să le vindeți, analizați-le. Ar fi bine să cunoașteți toate caracteristicile produselor și să înțelegeți ce anume determină calitatea și cererea. Este necesar să știți cum se fabrică, din ce material, care este dimensiunea și greutatea sa, condițiile de depozitare, viciile și defectele, care sunt condițiile de exploatare, poate e nevoie de condiții speciale de depozitare etc.  Pe baza acestor date, este necesar să alegeți furnizorul potrivit al cărui produs va îndeplini toate cerințele.
 2. Căutarea pe Alibaba după cuvinte cheie. Faceți lista acestora, deoarece variațiile depind de caracterul complet al alegerii.
 3. De asemenea, faceți  lista furnizorilor la care veți găsi produsele interesate. Salvați lista într-un document Excel. Acest lucru vă va ajuta ulterior să efectuați o analiză comparativă ale caracteristicilor. La fel, odată ce ați notat contactele furnizorilor în tabel, vă va fi mai ușor să-i contactați și faceți notițe importante în timpul conversației.
 4. Atunci când căutați vânzători pe Alibaba, fiți atenți la statutul acestora. Numele unui cont verificat va fi marcat „Verified supplier”. Aceasta înseamnă că vânzătorul a trecut verificarea prin furnizarea documentelor sale către serviciul Alibaba În plus, pe pagina („Company overview”) puteți vedea raportul, care va conține datele furnizorului: dacă este producătorul produselor sau reprezentant de vânzări, când a fost înființată compania, ce produse produce, numărul de angajați etc.
 5. Găsiți date despre furnizorul ales într-un motor de căutare. Acesta ar trebui să fie site-ul web al companiei, unde va fi indicată adresa reală, pot fi postate fotografii și videoclipuri de la fabrica producătorului și alte date. Este important ca contactele să coincidă cu adresele și numerele de telefon indicate pe Alibaba.
 6. Scrieți o scrisoare furnizorului și adresați-i întrebările pe care le aveți despre produsele și activitatea acestuia.
 7.   Solicitați mostre de produse. Este important să vedeți produsele în realitate pentru a le înțelege calitatea, particularitățile și alte nuanțe. Având în vedere că Alibaba este un site de vânzări cu ridicata, vânzătorul vă poate refuza, deoarece, de obicei, există un număr minim de unități care trebuie achiziționate pentru fiecare produs. Într-un astfel de caz, puteți comanda inspecția produselor în China printr-un intermediar.
 8.   După clarificarea detaliilor, puteți conveni asupra prețului de expediere și puteți efectua plata. Pentru aceasta, este mai bine să folosiți metode sigure (PayPal sau Alipay), care vă permit să restituiți banii în caz de cumpărătorul nu primește comanda. Verificați furnizorul în toate etapele tranzacției, deoarece este foarte probabil ca escrocii să nu fie de acord cu condițiile dumneavoastră, însă vă vor oferi propriile metode dubioase.

Asistență profesională pentru aprovizionarea în China și expedierea mărfurilor pe mare

A verifica furnizorul în China, a trimite raportul foto și video privind calitatea produselor, a găsi cele mai bune și mai favorabile prețuri pe Alibaba, a aduce mărfurile, având grijă de toate actele complete  –  pe toate acestea le poate compania M3Cargo. Scrieți managerilor noștri și veți afla cum lucrăm, precum și de ce achiziția prin M3Cargo nu reprezintă cheltuieli suplimentare, ci reduceri și beneficii suplimentare!Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.