Fenechiu: Pistele aeroporturilor din Craiova şi Oradea ar putea fi modernizate din...

Fenechiu: Pistele aeroporturilor din Craiova şi Oradea ar putea fi modernizate din bani europeni

1.215
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat, ieri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit studiului firmei Jaspers, consultantul Comisiei Europene, trei aeroporturi din ţară, respectiv Iaşi, Oradea şi Craiova, ar putea beneficia de finanţare europeană. 

El susţine că aeroportul din Iaşi ar putea fi modernizat cu fonduri europene, investiţia preconizată depăşind 70 de milioane de euro, el adăugând că alte două aeroporturi din ţară, Craiova şi Oradea, ar putea fi modernizate din bani europeni.

„Aeroportul din Iaşi este primul care va fi finanţat. În această perioadă se realizează un studiu de oportunitate pentru a se vedea care este modelul optim, existând trei sau patru variante de finanţare. Intenţionăm să obţinem din fonduri europene între 70 şi 80 de milioane de euro pentru dezvoltarea întregului aeroport Iaşi, nu doar pentru prelungirea pistei”, a afirmat Relu Fenechiu.

El a spus că decizia va fi luată peste câteva săptămâni, dar că este sigur, în proporţie de 90 la sută, că aeroportul ieşean va fi modernizat din bani europeni.

Sursa: Mediafax



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    534

    foarte bine.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.