DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Angajații de la Finanțele Publice au ieșit din nou în stradă. Oamenii sunt nemulțumiți de noua grilă de salarizare din Legea Unitară și spun că discrepanțele dintre veniturile din teritoriu și ale aparatului central vor fi și mai mari. Dacă acum sunt de aproximativ 15%, conform noului algortim de calcul ar ajunge la 60 de procente. “Nu au existat colaborări și discuții pe legea unică a salarizării ci aceasta a fost impusă, ni s-a adus la cunostință. Această lege deși a fost dată să corecteze niște aberații care se întâlneau până acum, diferețe foarte mari atât între ramuri cât și în cadrul aceleiași instituții, intre teritoriu și aparatul central, din contră acestea s-au accentuat. Am solicitat să fim salarizați, noi cei din teritoriu, conform grilei de salarizare de la nivel central”, a declarat Victor Carauleanu, vicepreședinte SED  LEX Dolj.

Nu este pentru prima dată când au loc proteste la Finanțele Publice. În urmă cu aproximativ două spătămâni angajații au ieșit în stradă pentru aproximativ două ore. Astfel de acțiuni vor avea loc și în următoarea perioadă, dacă mai marii Guvernului nu le vor asculta doleanțele. În cazul în care Legea Unică a Salarizării va fi adoptată în această formă, reprezentanții sindicali spun că vor declanșa greve conform legii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.