Firma IT Six Global Services din Craiova, vândută către o companie din...

Firma IT Six Global Services din Craiova, vândută către o companie din Germania

16.866
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Firma IT Six Global Servicies, înființată în urmă cu 12 ani, la Craiova, furnizează soluții și servicii IT, iar anul trecut a avut afaceri de 22 milioane de lei, conform Profit.ro. Compania căreia i-au fost cesionate toate acțiunile este QuEST Global, cu sediul în Munchen, Germania, companie internațională cu activități în IT, aeronautică, auto și transporturi. Potrivit sursei mai-sus menționate, valoarea tranzacției s-a situat între 8 și 9 milioane de dolari. 

Fostul deținător al firmei spune că vânzare către un jucător internațional va dezvolta, printre altele, noi locuri de muncă atât la Craiova, cât și în țară. “(…) Am vândut din mai multe motive. Principalul motiv a fost aducerea pe piața din România a unui jucător internațional important, QuEST, care va crea noi locuri de muncă în domeniul IT și al ingineriei pe piața locală. De asemenea, QuEST va aduce pe piața din România clienți din vârfurile industriilor aeronautice, auto, IT, transporturi și altele”, a declarat pentru Profit.ro, Vali Iancu, fostul proprietar al afacerii.

Acesta a mai precizat că parteneriatul vizează atât zona Olteniei, respectiv Craiova, unde IT Six Global Services are sediul, cât și un centru de dezvoltare la Cluj-Napoca.

Sursa foto: google.ro/maps



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.