DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O echipa de elevi participa in perioada 14-21 aprilie la Timisoara, unde are loc competitia internationala de securitate cibernetica.

Odată cu dezvoltarea societății informatice, aspectele de siguranță a copiilor pe internet și de securitate cibernetică devin din ce în ce mai importante, făcând obiectul unor demersuri din ce în ce mai diverse și extinse lansate mai ales la nivelul organizațiilor comunitare. De exemplu, ENISA – Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică, pe lângă campanii de conștientizare și de educație în domeniu dedicate diferitelor categorii de populație, organizeaza ECSC – Competiția Europeană de Securitate Cibernetică, între echipe naționale structurate pe două categorii de vârstă, dintre care una de 16-20 de ani (deschisă, deci, liceenilor). La ultimele două ediții ale ECSC, echipa națională a României a ocupat locul doi. Pe plan global se desfășoară în mod regulat competiții naționale de securitate cibernetică între licee în SUA dar și în țări din Asia de Sud-Est și unele țări ale Uniunii Europene.

”Asociatia Banat IT (www.banatit.ro) și CoderDojo Timișoara organizează în perioada 14-21 aprilie etapa online de calificare pentru Timișoara CTF, o competiție internațională de securitate cibernetică de tip Capture The Flag, dedicată echipelor formate din 2-4 liceeni a cărei etapă finală va avea loc în 9-10 iunie 2018 la Timișoara.

Intrarea echipelor în probele de calificare este deschisă până în 20 aprilie, orele 18.00, pe site-ul www.timisoaraCTF.com. După etapa de calificare, cele mai bune cinci echipe din România și cele mai bune 10 echipe (dincolo de cele mai bune cinci echipe românești calificate) vor concura la etapa finală cu durata de 24 de ore, care va avea loc la Timișoara, în 9-10 iunie. Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi recompensate cu premii totalizând 1000 EUR.

Asociatia Banat IT este o organizație non-guvernmentală, non-profit, constituită și condusă de voluntari, înregistrată în Timisoara, din noiembie 2014, focusată pe dezvoltarea inițiativelor sectorului regional hi-tech. Banat IT reunește persoane și mici grupuri informale implicate în ultimul deceniu în structurarea și dezvoltarea ecosistemului antreprenorial tehnic local. Scopul Banat IT este evoluția sectorului regional tech spre atingerea unei competitivități de nivel global și creșterea relevanței sale sociale și economice pe plan locale.

Banat IT sprijină implementarea în peste 30 de locații din România a conceptului CoderDojo de educație informală, gratuită și deschisă în domeniul programării, facilitează participarea elevilor la viața ecosistemului tehnic și antreprenorial din Timișoara, sprijină participarea  echipelor locale la competiții naționale și internaționale de programare, robotică, etc.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.