Şcoala de inovaţie ADREM INVEST şi-a desemnat premianţii

Şcoala de inovaţie ADREM INVEST şi-a desemnat premianţii

3.393
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

 Şcoala de inovaţie, programul de educaţie desfăşurat  de Adrem Invest sub platforma de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia”, şi-a desemnat premianţii în cadrul taberei educative care a avut loc în perioada 05 – 11 august în satul de vacanţă Fraţii Jderi din judeţul Vâlcea. În competiţia de idei inovative desfăşurată în 18 reşedinţe de judeţ au fost 69 de proiecte înscrise. Tabăra educativă a reunit 30 de finalişti şi 17 proiecte inovative. Marele premiu constând în finanţarea de 5.000 de euro a fost acordat echipei „Compasul ascuns” din Târgu Mureş, pentru proiectul „Ceas monitorizare copii”. 

Ediţia din acest an a Şcolii de inovaţie Adrem Invest s-a desfăşurat în liceele din 18 oraşe din ţară în perioada 01 iunie – 07 iulie 2013, în care cei mai inovativi liceeni au înscris proiecte antreprenoriale cu potenţial de schimbare sau îmbunătăţiri în diverse domenii. În final, liceenii participanţi au înscris în competiţie 69 de proiecte, din care au fost selectaţi 30 de finalişti participanţi în tabăra Şcolii de Inovaţie cu 17 proiecte inovative.

„Rezultatele ediţiei 2013 a Şcolii de inovaţie ne confirmă faptul că avem nevoie de tânăra generaţie pentru a susţine resortul dezvoltării comunităţilor în care trăim şi pentru a genera o schimbare a modelelor care nu mai evoluează. Am iniţiat acest program ca un parcurs de termen lung, în care să asigurăm transferul de cultură inovativă în rândul tinerilor. Avem nevoie de inovaţie pentru a asigura progresul. Mulţumim tuturor participanţilor din această ediţie şi felicităm cu respect premianţii,” a declarat Corneliu Bodea, Vicepreşedinte Adrem Invest.

Şcoala de inovaţie Adrem Invest s-a desfăşurat pe o platformă online dedicată, care a inclus pagina de Facebook a progamului, www.facebook.com/Scoaladeinovatie,  cu o aplicaţie specială în care participanţii au găsit informaţii despre program, au putut discuta cu organizatorii şi au înscris direct proiectele. Detalii despre toate proiectele înscrise în program pot fi vizualizate în secţiunea “Idei înscrise” din aplicaţia de Facebook https://apps.facebook.com/scoala-de-inovatie/?fb_source=search&ref=br_tf .

Echipele finaliste au participat la tabăra Şcolii de inovaţie care a avut loc în satul de vacanţă Fraţii Jderi din judeţul Vâlcea, în care şi-au susţinut proiectele în faţa juriului, au participat la o serie de workshop-uri inspiraţionale pe tema inovaţiei şi s-au recreat în mijlocul naturii. Pentru susţinerea sesiunilor de workshop-uri inspiraţionale pe tema inovaţiei, au dat curs invitaţiei Adrem Invest profesionişti din diverse domenii, de la tehnologie, la artă, mediu sau sport, precum: Dana Rogoz, Tudor Chirilă, Alex Găvan, Andrei Coşuleanu (Let’s Do It Romania), Vlad Tăuşance, alături de preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea.

În finalul taberei, au fost desemnaţi premianţii Şcolii de inovaţie Adrem Invest, astfel:

Premiul I – Finanţare de 5000 de euro pentru sprijinirea implementării proiectului şi două iPhone 5:

Echipă: Compasul ascuns. Elevi: Adrian Sorin Mare şi Delia Pâncă

Oraş: Târgu Mureş

Proiect propus: Ceas monitorizare copii. Proiectul constă în realizarea unui ceas special cu GPS în scopul monitorizării copiilor de către părinţi, cu posibilitatea de a fi utilizat şi pentru monitorizarea persoanelor cu nevoi speciale.

Premiul al II-lea: Două tablete iPad cu ecran Retină Wi-Fi

Echipă: Buha albastră. Elevi: Alexandru Jecan şi Diana Lavinia Pop

Oraş: Zalău

Proiect propus: Docendo Discimus. Proiectul constă în dezvoltarea unei platforme online de e-learning de peer-to-peer education.

Premiul al III-lea: Două iPad mini Wi-Fi

Echipă: Husky. Elev: Andreea Muşat

Oraş: Târgu Mureş

Proiect propus: Super tocul de ochelari. Proiectul constă în crearea unui toc de ochelari cu un sistem de auto-curăţare.

Premiul special: Finanţare de 1250 de euro pentru sprijinirea implementării proiectului

Echipă: Eagles. Elevi: Ionuţ Ferenţi. Richard Alexandru Roman

Oraş: Baia Mare

Proiect propus: Simulatorul de job-uri. Proiectul consta în dezvoltarea unei platforme online de simulare a unor job-uri în vederea orientării profesionale.

Şcoala de inovaţie Adrem Invest va continua şi în anii următori pentru a-şi atinge cu adevărat obiectivul de educaţie continuă a generaţiior premergătoare progresului. 



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    908

    bravo castigatorilor.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     24-05-2013
    Mesaje
    49

    felicitari castigatorilor !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.