Peisaj de iarnă la Celaru. Grindina a făcut prăpăd. (FOTO/VIDEO)

Peisaj de iarnă la Celaru. Grindina a făcut prăpăd. (FOTO/VIDEO)

23.333
15
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

La Craiova cerul a fost brăzdat aseară de fulgere minute în șir. Ploaia care să răcorească pământul încins de canicula din timpul zilei s-a lăsta însă așteptată. Natura s-a dezlănțuit în schimb la Celaru unde grindina a făcut prăpăd. Gospodăriile au fost acoperite în câteva minute de un strat de gheață care a distrus grădinile și livezile oamenilor.

Ploile torențiale au lovit nordul, sudul și nord-estul țării. Așa că hidologii au emis două coduri, galben și portocaliu, de inndații pe mai multe râuri din țară.  „Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare“ se arată în atenționarea emisă de meteorologi.  Vor fi afectate râurile: Someşul Mare, Mureş  şi afluenţii săi din judeţele Harghita, Mureş, Alba şi Hunedoara, Bega, Timiş, Cerna, Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, Olt superior şi afluenţii mici ai Oltului din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea şi Argeş, bazinele superioare ale râurilor: Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova şi afluenţi, Buzău superior şi afluenţi, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa – bazin superior şi afluenţi, Moldova, Suceava – bazine superioare şi afluenţi, Başeu, Jijia – bazin superior şi afluenţi, Bârlad, afluenţii mici ai Siretului din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi, afluenţii Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi şi bazinele hidrografice mici din Dobrogea – judeţele Tulcea şi Constanţa.

 

15 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   08-01-2006
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  58

  Da’ noi in Dolj nu avem statii cu rachete antigrindina???

 2. #2

  Doamne fereste astea adevărate nenorociri bieți oameni nici Dumnezeu nu mai vrea da si omu are partea lui de vina nu mai respectă nici o poruncă a lu Dumnezeu oameni buni mai țineți sărbătorile cu agricultura ca vedeți nu va îmbogățiți intro clipă ramii fără nimic știți vorba aia lăcomia strica omenia

 3. #3

  WAW !!! Cata minte ti-a dat tie dumezeu asta Ce treaba are credinta in dumnezeu cu natura cucoana ? Sau tu ai mintea aia in colturi de crezi ca dumnezeu da drumu la robinet asa sa ploua, sau are niste cuguri de gheata la congelator acolo in cer, si cand ai mai vine asa pe cate uni ia si arunca cu ele sa le sparga capetele. Cucoana fenomenele naturii se formeaza prin diverse procese, mai pune si tu mana si citeste ceva geografie, sa vezi cum se formeaza ploaia, cand apare, cum e cu fenomenele astea ale naturii, terminati cu aberatiile ca ploua ca vrea dracu si diavolu

 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-06-2016
  Mesaje
  8
  Citat Mesaj initiat de mihaita_us
  Da’ noi in Dolj nu avem statii cu rachete antigrindina???

  Poti sa faci ceva pe ele. Au pus cateva prin tara si nu dau cu ele, costa milioane de euroi, mai bine nu le folosesc ca, costa. Sau mai dau unii cu cate una dupa ce natura se dezlantuie si face prapad, si dupaia regreta ca au dat si cu aia. Putem sa ne cacam si in sus, cu natura nu te pui, n-ai ce sa faci, astea sunt fenomenele naturii.

 5. #5
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  5766
  Citat Mesaj initiat de mihaita_us
  Da’ noi in Dolj nu avem statii cu rachete antigrindina???

  Nu avem in Dolj pana la momentul asta statii cu rachete antigrindina. Din cate am vazut pe net daca da o Grindina cum a dat prin judet in Craiova face prapad. Geamuri la masini sparte + tabla indoita.. deci pagube serioase, nu gluma. Daca iti da o bucata din aia cat oul de gaina in cap poate sa te si omoare..
  Avand in vedere schimbarile climatice din ultima vreme eu zic ca acest sistem implementat la nivel national ar fi foarte necesar fiindca fenomenele meteorologice extreme sunt din ce in ce mai dese. La o privire in viitor ar trebui si un sistem de avertizare impotriva tornadelor.. fiindca si astea or sa fie din ce in ce mai dese in Romania.

  V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
 6. #6

  vorbe goale cu Dumnezeu.Patronul te cheama la munca .el prospera si tu ai necazurile

 7. #7

  Lăsăm patroni nu de asta e vorba ci omu care da cu sapa în zi de sarbatoare si daca luam in calcul totu să dat peste cap să dus omenia ceva se întîmpla da noi nu vedem ar trebui să ne punem întrebarea de ce acum din ce în ce mai multe nenorociri

 8. #8
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  3650

  Doamne fereste

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 9. #9

  nenorocirea nu vine de la Dumnezeu ci de la cei care ne conduc care nu se mai satura de furat .Cei care au fost loviti de intemperii nu o sa mai fie cu nimic ajutati pentru ca a trecut campania electorala si acum nu mai au nici un interes .

 10. #10
  Newcomer
  Data de inscriere
   12-06-2016
  Mesaje
  11
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Citat Mesaj initiat de mihaita_us
  Da’ noi in Dolj nu avem statii cu rachete antigrindina???

  La o privire in viitor ar trebui si un sistem de avertizare impotriva tornadelor.. fiindca si astea or sa fie din ce in ce mai dese in Romania.

  WOW !! se muta USA in Romania ? incep tornadele, si taifunurile in Romania ? OMG … e de rau atunci

 11. #11
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  5768

  O sa inceapa si tornadele daca se inverseaza polii magnetici ai planetei . Daca acum zece ani tornadele erau ceva de neconceput in ultimii ani au inceput sa apara in peisajul autohton..

  V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
 12. #12

  Ce naibii de treaba o avea politicienii si patronii!!! Cu vremea nu te pui ca e mereu schimbatoare… asa ca nu este vorba de oamenii care lucreaza in timpul sarbatoriilor. Daca ploua afara cu grindina nu este vina nimanui. Puteti voi ca oameni sa aduceti ploaia? Va ridicati in cer sa aduceti soarele? Cum puteti voi ca oameni sa schimbati meteorologia de pe pamant? Atata minte nu aveti vai de capul vostru.

 13. #13
 14. #14
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4347

  Doamne fereste!

 15. #15

  Tanti, lucrările în agricultură trebuie făcute în anumite zile, perioade, deci Dumnezeu nu are nimic împotriva omului care muncește la timpul când trebuie muncit.
  Ce zici matale despre niște sărbători are de a face cu o mentalitate de talibani, de fanatici religioși, nu cu Domnul.
  Regulile de care vorbești matale sunt făcute de niște oameni ai bisericilor de acum 1000-3000 de ani și nu au de a face cu Dumnezeu.
  Pe Cristos chiar l-au omorât pentru că nu a respectat regulile LOR.
  Cristos A MÂNCAT ÎN ZI DE POST, PENTRU CĂ ÎI ERA FOAME ȘI popii vremii l-au condamnat pentru asta.
  Dacă ești credincios, fii credincios, nu taliban.
  Poți munci pe câmp și să fii tot timpul cu gândul la Dumnezeu, nu la popisme.
  Sunteți superstițioși și chiar păgâni, pentru ați ajuns să vă pese numai de prostii păgânești și sunteți falși creștini.
  Vorbiți de Dumnezeu, dar satele sunt pline de cei mai răi oameni pe care îi are România.
  Vedeți că aveți o groază de păcate pe cap, dar vă mănâncă-n fund de cusutul în zi de sărbătoare și alte prostii!
  Vă faceți pomeni între voi și cu popa, dar pe sărac îl înjurați și-l goniți. Ca să nu mai spun că satul românesc e plin de obiceiuri păgânești, primitive și care fac silă omului.
  Când votați ca primari pe toți hoții, nu mai este păcat?
  Când tăiați toți copacii și o luați la vale or crapă pământul de secetă, nu mai e păcat?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.