Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, la Filarmonica Oltenia

Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, la Filarmonica Oltenia

1.303
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Turneul Naţional Stradivarius, un produs cultural de exceptie, este aşteptat în fiecare an cu multă emoţie de iubitorii muzicii. Alexandru Tomescu adoră publicul şi reuşeşte de sapte ani să aducă muzica clasică aproape de toate categoriile de spectatori.

Anul acesta, marele violonist l-a invitat pe celebrul pianist rus Eduard Kunz să îl însoţească în acest turneu dedicat muzicii lui Prokofiev. Programul cuprinde o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian: cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

alexandru tomescu 1

În premieră, în cadrul acestui turneu este promovat Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti, câştigătorul concursului lansat de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă.

Filarmonica Oltenia, cu acustica ei deosebită, alături de publicul cald şi generos din sala de concert, a fost gazda perfectă pentru Prokofiev şi vioara Stradivarius. Au fost patru bisuri, iar noi, cei care am fost acolo, ne-am bucurat că am asistat la acest mare concert.

Ediţia 2014 se înscrie în tradiţia iniţiată de Alexandru Tomescu de a integra o coordonată de responsabilitate socială. Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundaţiei “Hope and Homes for Children România”, organizaţie care se ocupă cu desfiinţarea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial.

alexandru tomescu

Alexandru Tomescu a obtinut premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jacques Thibaud (Paris), Paganini (Genova), George Enescu (Bucureşti), Sarasate (Pamplona). A sustinut concerte în săli celebre din principalele metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam).

Eduard Kunz a obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music. Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, a susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii: Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Sala Mare a Conservatorului din Moscova.

Un material de Mirela Coman

1 COMENTARIU

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.