Anunțurile de achiziție pentru proiectarea și execuția drumului expres Craiova-Pitești, trimise la...

Anunțurile de achiziție pentru proiectarea și execuția drumului expres Craiova-Pitești, trimise la SEAP

17,976
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1.00)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, ieri, anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor 4 tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti. Întregul proiect, cu o lungime de 121,115 km, are o valoare de aproximativ 820 milioane euro. Proiectarea celor 4 tronsoane urmează să dureze 12 luni, iar execuția 24 luni. Termenul limită de depunere a ofertelor va fi de aproximativ 3 luni, conform unui comunicat al CNAIR.

Primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Cel de al doilea tronson, format din două Loturi va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit  între limita  judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş. Cel de al doilea Tronson va traversa  teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

Tronsonul 3, cu o lungime de 31,75 km, va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,81, va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersectia cu autostrada 1 București – Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Pe cei 121,115 km ai drumului expres Craiova – Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră.  Acest drum va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) şi va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi. Principalul element care va face diferența între drumul expres Craiova-Piteşti și o autostradă este banda de urgență de 1,5 m.

”Proiectul va putea beneficia de finanțare nerambursabilă în acest exercitiu financiar (POIM 2014-2020). Soluția actuală va scurta perioada de realizare a investitiei cu circa 3-4 ani. Acest drum expres va contribui la dezvoltarea  economică a zonei de S-V a României și va asigura corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul  Coridoarelor IV și IX Pan Europene, aflate în diferite stadii de implementare”, se mai arată în comunicatul transmis presei de CNAIR.

Fotografie simbol

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   29-04-2013
  Mesaje
  19

  Dacă-i pe vorba că nici n-a fost proiectat lucrurile-s cam clare!!! Stau și mă întreb,cum poți spune cât va costa ceva ce n-a fost nici măcar proiectat?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.