Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru opt infracțiuni

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru opt infracțiuni

11.574
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a confirmat rechizitoriul dosarului Caracal, constatând că întrunește condițiile legalității și că urmărirea penală este completă. Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru opt infracțiuni, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul General.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată în comunicat.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru săvârșirea unui număr de opt infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni).

Parchetul General informează și că Ștefan Risipițeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

„De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, se mai arată în comunicat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.