Concurs: „Romania e acasa”

Concurs: „Romania e acasa”

441
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a lansat, joi, la Bucuresti, un concurs media numit „Romania e acasa”. Jurnalistii, studentii si reprezentantii comunitatilor de migranti sunt invitati sa participe la concurs cu articole si reportaje care reflecta tema integrarii strainilor in societatea romaneasca.

Povestile de viata, intamplarile ce i-au impins sa-si paraseasca patria, greutatile intalnite la venirea in Romania, felul in care strainii invata sa se simta acasa aici, toate acestea sunt subiecte ce se incadreaza in tema concursului „Romania e acasa”.

Participantii la concurs pot transmite OIM materiale sub forma de articole scrise si/sau publicate in mediul online, materiale audio-video sau testimoniale si marturii ale reprezentantilor comunitatilor de imigranti, pana la data de 30 aprilie 2014. Regulamentul concursului poate fi gasit la adresa romaniaeacasa.ro.

OIM este o organizatie interguvernamentala ce se dedica promovarii migratiei reglementate, cooperarii internationale in aceasta problema si acordarii de asistenta guvernelor si autoritatilor in gestionarea acestui fenomen.

Impreuna cu Asociatia Serviciul APEL Bucuresti, OIM deruleaza proiectul „Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor din tari terte in Romania”, cu sprijin financiar de la Uniunea Europeana, prin Fondul European de Integrare.

Prin centre instituite in 15 orase romanesti, OIM ajuta imigrantii legal in Romania sa isi cunoasca drepturile, sa-si gaseasca un loc de munca, sa gaseasca o scoala pentru copiii lor, sa gaseasca un medic. Imigrantii defavorizati, refugiatii, persoanele stramutate sau dezradacinate, primesc asistenta de la OIM.

Din statisticile OIM reiese ca in cei trei ani de la startul acestui proiect au fost consiliati peste 2000 de imigranti provenind din 58 de state. Cei mai multi dintre acestia provin din Republica Moldova, urmati indeaproape de Turcia, Siria, China si India. Peste jumatate dintre acestia au venit in Romania sa studieze, pana in 10% sa munceasca si peste 5% sa isi reintregeasca familiile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.