Directorul ABA „Jiu”, întâlnire de lucru cu Ion Iliescu, Rovana Plumb şi...

Directorul ABA „Jiu”, întâlnire de lucru cu Ion Iliescu, Rovana Plumb şi Vasile Pintilie

1.521
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu, Marin Talău, a participat, la începutul acestei săptămâni, la întâlnirea de lucru desfăşurată la sediul Administrației Naționale ”Apele Române”a Comitetului Director, unde au fost prezenţi şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, şi directorul general al ANAR, dr.ing. Vasile Pintilie.

Tema întâlnirii a fost “Apele Române – un management durabil în domeniul apelor”, ocazie cu care au fost analizate activitățile de gospodărirea apelor ale A.N. ”Apele Române”, implementarea Directivelor Europene – Directiva Cadru Apa CE/2000/60 și Directiva Inundații CE/2007/60, managementul riscului la inundații în contextul schimbărilor climatice dar și măsurile de adaptare, precum și proiectele strategice.

Totodată, a fost abordată tematica amenajării integrate a bazinelor hidrografice ca bază de dezvoltare durabilă pentru societate, tematica inundațiilor rapide, dar și rolul pe care îl are A.N. ”Apele Române” în acest context, corelat cu rolul altor instituții precum Romsilva, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare și Consiliile Locale.

A fost pusă în evidență importanța reîmpăduririlor, programele de combatere a eroziunii solului și corectarea torenților, precum și cele mai bune practici în domeniul agricol, ca măsuri non-structurale cu un rol foarte important în managementul riscului la inundații generate de viiturile rapide.

La finalul întâlnirii, a fost analizat mecanismul economic al A.N. ”Apele Române” de recuperare a costurilor și s-a subliniat importanța găsirii unor soluții de adaptare economică și suplimentare a veniturilor prin evitarea de noi taxe sau contribuții.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1859

    Multe se discuta in asemenea intanliri insa putine se fac.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.