Grevă spontană la CFR. Trenurile s-au oprit în gară

Grevă spontană la CFR. Trenurile s-au oprit în gară

7,371
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O parte dintre angajații feroviari au declanșat, în această dimineață, un protest spontan. Greva a afectat deja graficul de circulație al trenurilor, iar călătorii sunt rugați ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521. 

 

UPDATE, ora 09:30: Întârzierile anunțate pentru trenurile care ajung și tranzitează Gara Craiova sunt cuprinse între 15 și 90 de minute.

 

Printre regionalele în care trenurile s-au oprit se numără București, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași și Galați.

 

Potrivit unui comunicat al CFR, protestul are loc în contextul în care administrația și federațiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Muncă 2017 — 2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunțat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creșterea a fondului de salarii cu 22,5%, creștere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaților.

 

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA menține deschis dialogul social și negocierile transparente cu reprezentanții federațiilor sindicale pe marginea definitivării Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru perioada 2017-2018, astăzi fiind programată o nouă rundă de negocieri începând cu ora 15:00. De asemenea, compania atrage atenția salariaților că această formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, și afectează transportul pasagerilor care și-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulație din Mersul Trenurilor. Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment și îi asigură că se depun toate eforturile astfel încât să asigurăm condiții optime de reluare a circulației trenurilor“, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Foto: Florin Tomescu

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   10-03-2017
  Mesaje
  15

  Vor si astia 7000 de lei pe luna ca 3000 nu le ajunge sau cat au. Numai prostimea sa traiasca cu 1000 de lei sau mai putin, ca astia doar platesc datorii si traiesc cu aer.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.