MAI crește numărul locurilor la școlile de agenți și subofițeri și reduce...

MAI crește numărul locurilor la școlile de agenți și subofițeri și reduce durata studiilor

21.463
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul României a adoptat, în ședința de ieri, 30 august a.c., la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, o Hotărâre ce prevede creșterea cifrei de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI.

Conform unui comunicat de presă al MAI, cifra de școlarizare pentru școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne va fi crescută la 8.190 de locuri pentru anul școlar 2017-2018, prin organizarea a trei sesiuni de admitere. Prevederea nu vizează Academia de Poliție ”Alexandru I. Cuza” care este singura instituție de învățământ a MAI pentru formarea ofițerilor de poliție, poliție de frontieră, pompieri și jandarmi.

Până în prezent, școlilor de agenți și subofițeri din MAI le era alocat un număr 1.434 de locuri pe an, însă, în momentul de față, deficitul de personal se situează la peste 20.000, acesta fiind accentuat de ieșirile la pensie din ultimii ani. Hotărârea de Guvern adoptată astăzi face parte dintr-un pachet legislativ și managerial care va fi aplicat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne având ca scop reducerea deficitului de personal, creșterea gradului de protecție a angajaților și îmbunătățirea dotărilor pe care angajații MAI le au la dispoziție”, se arată în comunicatul MAI.

Totodată, a mai fost luată decizia de reducere a perioadei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri de la 2 ani la 1 an, prevedere care se aplică din acest an. În acest mod, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor. ”Prin această modificare, promoțiile vor putea ajunge la un număr de 3.000-5.000 de absolvenți anual. Reducerea perioadei de școlarizare a fost o măsură analizată temeinic, inclusiv din perspectiva asigurării competențelor profesionale specifice funcțiilor în care absolvenții vor fi repartizați.”, se mai artă în documentul Ministerului.

Pentru dezvoltarea pregătirii profesionale, agenții de poliție vor putea urma programe de formare continuă, așa cum este cursul de pregătire tactică, care se desfășoară în prezent la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Sursa foto: Max-Media.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6876

    Am o fosta amica care s-a dus la Academia de Politie. Eu i-am zis ca isi rateaza viata.. Acum dupa ceva timp pe acolo.. plange pe fiecare zi.. E condamnata sa stea 5 ani la politie.. ca daca nu trebuie sa le dai despagubire pe scolarizare si pe altele de cateva mii de euro bune .
    Eu nu o sa o imprumut cu niciun ban.. O sa o las acolo sa sufere. Ea cu manutza ei a semnal contractul

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.