Percheziţii printre deţinuţii suspecţi că foloseau mobile şi cartele telefonice pentru înşelăciunea...

Percheziţii printre deţinuţii suspecţi că foloseau mobile şi cartele telefonice pentru înşelăciunea cu „Accidentul”

929
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii au ridicat, ieri, în urma percheziţiilor care au avut loc în cinci penitenciare din ţară, la suspecţi de înşelăciuni telefonice prin metoda „Accidentul”, 30 de telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice, informează Poliţia Română.

Percheziţiile au avut loc în penitenciarele Galaţi (au fost vizate 8 persoane încarcerate), Iaşi (au fost vizate 2 persoane încarcerate), Craiova (a fost vizată o persoană încarcerată), Tulcea (au fost vizate 2 persoane încarcerate) şi Mărgineni-Giurgiu (a fost vizată o persoană încarcerată).

Au fost constituite 51 de echipe de percheziţie, formate din peste 500 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale şi de intervenţie, sprijinite de SIIAS – IGPR, care au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale- IGPR. De la locuinţele percheziţionate au fost ridicate o serie de bunuri, ce urmează a fi folosite de anchetatori pentru probarea activităţii infracţionale în dosarele instrumentate.

Activităţile au avut loc în 78 de dosare penale înregistrate la DGPMB (la Serviciul de Investigaţii Criminale şi la Poliţiile Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6), sub supravegherea procurorilor de caz.

Metoda „Accidentul” este o înşelăciune prin care oamenii sunt sunaţi şi anunţaţi că un membru al familiei a suferit un accident şi are nevoie de bani. Îngrijorate, rudele scot instantaneu banii din conturi, trimiţându-le în altele indicate, pentru a-şi ajuta familia aflată în necaz.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.