Peste 750 de amenzi, aplicate părinților care nu și-au transportat corespunzător copiii...

Peste 750 de amenzi, aplicate părinților care nu și-au transportat corespunzător copiii în autoturisme

12,941
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În primele patru luni ale anului, la nivel national, polițiștii au aplicat peste 750 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile legale referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule, potrivit unei centralizări a Poliției Române.

Dintre cele 772 de amenzi aplicate celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor, 552 au fost pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate și 220 pentru nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

Polițiștii atrag atenția asupra importanței respectării regulilor privind transportul copiilor, o categorie vulnerabilă de participanți la trafic, întrucât cei mici nu se pot proteja singuri.

Dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule au intrat în vigoare în 2015.

În cazul nerespectării obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum şi în cazul nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, conducătorul autovehiculului  este sancţionat cu 4-5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.