Propunerea ca Vinerea Mare să fie zi nelucrătoare a trecut de Senat

Propunerea ca Vinerea Mare să fie zi nelucrătoare a trecut de Senat

84.482
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de astăzi, o propunere legislativă pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 – Codul muncii, prin care Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui – devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă, care a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic, a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată cu 86 de voturi ”pentru”, 1 împotrivă şi o abţinere.

Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. (…) Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an„, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

Sursa. Agerpres



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.