Victor Ponta, acuzat de plagiat

Victor Ponta, acuzat de plagiat

738
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Categoria: Mondo/TexteRevista Nature scrie ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. “Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate”, se arata in articolul din Nature.
“Primul-ministru este acuzat ca a copiat pasaje mari din publicatii anterioare fara citarea corecta. Daca acuzatiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publica asupra lui Ponta sa demisioneze, spun insideri politici”, se mai arata in articolul din Nature.  “Acuzatiile ridica noi semne de intrebare legate de capacitatea guvernului de a lupta impotriva coruptiei in educatie”, scrie in articolul din Nature. “Mai mult, lucrarea a fost republicata cu foarte mici modificari intr-un volum in 2004, si de asemenea formeaza baza unei carti din 2010. Parti substantiale din cele trei texte par identice sau aproape identice cu texte aparute in volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Diaconu, D. Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate (Editura All Beck, 1999) si Vasile Cretu Creţu, V. Drept Internaţional Penal (Editura Tempus, 1996). De asemenea, apar traduceri in romana ale unor parti dintr-o carte publicata in limba engleza de profesorul Ion Diaconu Diaconu, I. The International […]

(«Citeşte tot»)

Sursa: http://ponturidespre.roSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.