ALDE Dolj: Angajatorii vor primi bani de la stat pentru ucenici și...

ALDE Dolj: Angajatorii vor primi bani de la stat pentru ucenici și stagiari

1,458
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
anisoara stanculescu alde dolj

Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj:”Legile privind ucenicia şi stagiatura vor ajuta la creşterea productivităţii muncii”

 

ALDE consideră că aceste două legi pot acoperi golul de experienţă al debutanţilor într-o profesie/meserie, gol pe care îl resimt angajatorii în nivelul de productivitate al acestor angajaţi. Sunt două legi pe care parlamentarii ALDE speră să le poată vota în următoarele 6 săptămâni.

 

Potrivit Legii care va reglementa ucenicia, o firmă care va angaja pe trei ani o persoană (între 16 ani şi până la vârsta pensionării) va primi de la stat, prin finanţare europeană, lunar, suma de 250 de euro, urmând ca impozitele aferente salariului să fie achitate tot de către stat, de asemenea prin fonduri europene.

 

Potrivit Legii care va reglementa stagiatura o firmă care va angaja pe o durată de trei ani un absolvent cu studii superioare va primi suma de 300 de euro, de la stat din fonduri europene, plus taxele aferente salariatului pentru stagiar.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.