Consilierii PNL acuză municipalitatea că introduce o nouă taxă craiovenilor, pentru reabilitarea...

Consilierii PNL acuză municipalitatea că introduce o nouă taxă craiovenilor, pentru reabilitarea termică

6,324
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii municipali Marian Vasile, Flavius Sirop și Marinel Florescu au susținut, astăzi, la sediul PNL Dolj, o conferință de presă. Principalele subiecte au fost legate de ședința de Consiliu Local care urmează să aibă loc joi, 23 noiembrie, dar și de inițiativa liberalilor, pentru care au strâns și semnături, aceea ca parcare cu plată din centru să fie valabilă doar de luni-până vineri.

Flavius Sirop a vorbit despre inițiativa PNL prin care s-a solicitat Consiliului Local Municipal Craiova modificarea Regulamentului de aplicare a taxei de parcare a autovehiculelor în centrul oraşului, astfel încât cetăţenii să beneficieze de parcare gratuită de luni până vineri, între orele 17:00-8:00, integral sâmbătă şi duminică şi în zilele libere stabilite prin lege. „În zona centrală a orașului parcarea cu plată este benefică pe timpul zilei. După ora 18:00, str. Romul este goală pentru că riveranii nu își permit să plătească 40 de lei pe noapte pentru a-și lăsa mașina în fața blocului. Ei au plătit taxa de parcare şi, cu toate acestea, nu au unde să își parcheze mașina”, a susținut Sirop.

Liberalul a mai spus că, deși a fost depusă în termen util, inițiativa PNL nu a intrat pe ordinea de zi, chiar dacă a fost însoțită de peste 1.700 de semnături de susţinere. Flavius Sirop a făcut o scurtă referire și la noul stadion, arătând că inaugurarea a fost făcută în grabă. În mod concret, el s-a referit la starea proastă a gazonului și a întrebat dacă există o garanție a lucrării și cine va plăti.

La rândul său, Marinel Florescu a afirmat că pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de joi este un punct, nr. 33, care, dacă va fi votat, va aduce o nouă taxă pentru craioveni. ”Este vorba despre taxa de reabilitare termică. Mai exact, este vorba despre banii pe care unii craioveni îi vor plăti pentru a li se reabilita termic blocurile. Am întrebat în ședința de comisie de ieri câți craioveni vor plăti taxa aceasta. Ni s-a spus că nu se știe, deoarece primăria are contract cu asociațiile de proprietari, nu cu cetăţenii. Să ne amintim cum echipele PSD promiteau că vor reabilita gratuit blocurile. Au trecut 5 ani și craiovenii care au crezut promisiunile PSD trebuie să scoată bani din buzunar”, a precizat Marinel Florescu. El a mai spus că primăria ar trebui să facă o analiză și să vadă cine a gestionat acest proiect pe fonduri europene, iar acea persoană să fie demisă.

În final, consilierul Marian Vasile a concluzionat: „Inconștiența PSD periclitează viața craiovenilor. De la cărămizile care pot să îți cadă în cap, dacă treci pe lângă sediul PSD sau Colegiul Carol I, până la modul în care sunt administrate spitalele din subordinea primăriei, totul arată o adevărată inconștiență a PSD. Dacă lucrurile nu se vor schimba, putem merge până la a strânge semnături pentru demiterea primarului și dizolvarea consiliului local”. Și Marian Vasile a ținut să facă ceva referiri la situația stadionului recent inaugurat, arătându-se nemulțumit că ”nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru organizarea acestui eveniment. Am întrebat dacă stadionul are sau nu autorizație ISU. Nimeni nu a răspuns nici până azi”, a încheiat Vasile.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   22-11-2006
  Mesaje
  123

  Asta cu parcarea e o prostie, vor sa faca pe placul taranoilor ce se inghesuie pe 3 benzi in centru

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.