DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Azi, 09 decembrie 2019, a avut  loc ședința Biroului Permanent Interimar al PSD unde s-au luat cîteva decizii importante și demult asteptate de către români:

  1. PSD va susține impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din Romania. Pensiile mici nu vor fi afectate in niciun fel, in schimb pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget și se va realiza astfel o rearanjare echitabila a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea este deja in Parlament și a trecut de votul din Senat, iar decizia PSD este de a susține, fara echivoc, această lege și in Camera Deputaților. Guvernul PNL propune doar eliminarea unor pensii speciale. Cu exceptii. Demagogie pură. PSD propune clar și asumat impozitarea TUTUROR pensiilor speciale.
  2. PSD sustine principiul eliminării cumulului de pensie și salariu în sistemul bugetar. Exista, e adevarat, decizii ale Curții Constituționale in acest sens și se va analiza in Parlament o varianta optimă, dar susținem clar acest principiu!
  3. PSD sustine ordinea constituțională și face un apel către Guvernul PNL sa faca același lucru. Dacă vom identifica derapaje constitutionale și asumări a răspunderii Guvernului PNL pe legi care sunt deja in Parlament in dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională.
  4. PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale care încalcă recomandările Comisiei de la Venetia sau a Curții Constituționale din România. Prima recomanda menținerea legislației electorale cu 1 an inainte de scrutin, iar a doua cu 6 luni. Ambele termene sunt depășite!


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.