Giugea o mustră pe Olguța: ”E ministrul Minciunii și Injustiției Sociale”

Giugea o mustră pe Olguța: ”E ministrul Minciunii și Injustiției Sociale”

20.354
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nicolae Giugea, deputat liberal de Dolj, a prezentat, astăzi, la sediul PNL Dolj din Craiova, moțiunea împotriva ministrului moțiunea împotriva Ministrului Educației pe care a numit-o ”ministrul Minciunii și Injustiției Sociale”. Totodată, liberalul a vorbit și despre moțiunea împotriva Ministrului Educației, care va fi depusă luni, despre înființarea unor centre de arte creative la Craiova, dar și despre cererea de revocare a procurorului-șef al DNA. 

În momentul de față sunt înregistrate în REVISAL doar 46% dintre contractele de muncă. Sunt situații în care patronii au fost nevoiți să crească brutul pentru ca angajații să primească același net. În alte societăți au venit cu soluții complementare cum ar fi anexe la contracte, dar sub condiție rezolutorie”, a declarat Nicolae Giugea. El a mai explicat faptul că, în momentul de față, ordonanța de urgență care a modificat Codul Fiscal a trecut doar de Senat, nu și de Camera Deputaților. ”Dacă ea nu va fi votată în Cameră? Sau dacă este atacată la Curtea Constituțională și acolo este respinsă? Înseamnă că se revine la situația dinainte, dar cu salariile crescute cu 22%, pentru că un salariu odată crescut nu mai poate fi scăzut. Îşi permit angajatorii să crească salariile cu 22%?”, a mai afirmat Giugea.

De asemenea, deputatul liberal a spus că luni va fi depusă moțiunea împotriva Ministrului Educației, prin care PNL ia atitudine față de salarizarea cadrelor didactice, de creșterea normelor didactice și de desființarea unor școli.

Băile Comunale, centru pentru artele creative

Nicolae Giugea a prezentat ideea proiectului de lege pe care îl va iniția privind industriile creative. ”În România acest domeniu nu este reglementat prin lege, deși la nivelul Uniunii Europene aceste industrii generează 3,3% din PIB. În România nu există reglementare pentru acest sector. Ideea acestei inițiative legislative se leagă și de rezultatele concursului pe care l-am inițiat de 1 decembrie 2017 și l-am încheiat la 24 ianuarie 2018, privind idei pentru a marca Centenarul Marii Uniri în Craiova. Câștigătorul a fost domnul Marius Dobrin care a lansat ideea construirii unui spațiu cultural amplu care să reunească galerii de artă, spații expoziționale, ateliere, într-un cuvânt un centru al artelor și industrilor creative”. Nicolae Giugea a precizat că un astfel de spațiu a fost identificat la fostele Băi Comunale (foto), clădire retrocedată și lăsată în paragină acum. ”Propunem ca administrația să cumpere acest imobil și să facă acolo un astfel de centru care să stimuleze artele creative”, a spus deputatul liberal.

În ceea ce privește decizia Ministerului Justiției de a iniția procedura de revocare a procurorului general DNA, Laura Codruța Kovesi, Nicolae Giugea a declarat: ”Domnul Toader a primit concluzia în plic și el a trebuit să facă preambulul. L-a făcut pe 20 de pagini, culegând informații din presă. Am încercat să accesez site-ul Ministerului Justiției să citesc raportul și nu am reușit, deși domnul ministru ne-a spus că îl va face public acolo”.

Deputatul de Dolj a precizat că PNL susține în continuare lupta împotriva corupției și consideră că nu sunt motive pentru demiterea procurorului șef al DNA.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.