Ion Călin, PSD Dolj: ”Victor Ponta a întregit salariile și pensiile. În...

Ion Călin, PSD Dolj: ”Victor Ponta a întregit salariile și pensiile. În 2013 și 2014 le-a indexat” (P)

1.252
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,00)

„Într-o competiție electorală rezistă cei mai buni, cei mai performanți, cei în care poporul își pune speranța că viitorul lor va fi mai bun”, a declarat, marți, 14 octombrie, președintele executiv al PSD Dolj, Ion Călin. Social-democratul a vorbit despre sistemul de pensii în România și a expus, totodată, o suită de motive pentru care Victor Ponta merită să fie președintele României.

”Am studiat programul domnului Iohannis și m-am îngrijorat extrem de tare mai ales că mă găsesc în pragul pensionării și când am văzut că domnia sa renunță la principiul solidarității, că ceea ce înseamnă veniturile pentru pensionari, am studiat în amănunt să vedem care este soluția de a asigura venituri constante pentru pensionari conform unei legi în vigoare și am aplicat un principiu sănătos. Nu s-a întâmplat până acum.

Cu toții știm că Victor Ponta a fost singurul om din politica românească care a gândit la ce înseamnă asigurarea sau menținerea constantă a veniturilor. Victor Ponta cum a ajuns prim- ministru, a avut prima grijă să întregească salariile, cei 25% tăiați de Guvernarea Boc-Băsescu și alții. Ba mai mult, Victor Ponta a venit și a întregit și pensiile pentru că din lipsă de finanțări, îi dăduse 4 miliarde de lei lui Udrea la investiții să facă terenuri de joacă, să facă piscine la țară, terenuri de fotbal în pantă, mai bine a lăsat cei 4 miliarde de lei să înceapă câteva mii de investiții decât să ia 600 de milioane și să nu taie nici pensii, nici salarii. Și pentru că nu i-a lăsat Curtea Constituțională, că pensia era o proprietate, atunci au găsit o soluție, să impoziteze și până la 750 de lei cu cei 5%. Iar noi am dat salariile, am restituit cei 5% pentru pensii și mai mult, era de la aprobare cu 2 ani și jumătate când a luat Victor Ponta guvernarea, legea pensionării prin care se garanta, prin lege, indexarea anuală a pensiilor plus un procent, o cotă parte din indicele salariului mediu pe economie.

Pentru că nu au fost bani, Guvernarea Boc-Băsescu și ceilalți nici măcar nu au indexat pensiile deși legea îi obliga. Victor Ponta a găsit soluții pe lângă întregirea salariului să indexeze și pensiile an de an. A promis în 2013 că le indexează, a făcut. A promis în 2014, a făcut.  A promis de această dată și se elaborează deja bugetul de stat pentru 2015 și indexarea va fi de 5%. Victor Ponta o va face pentru că este omul care ce promite face. Ce zice domnul Iohannis vis-a-vis de aceste pensii? Vă citez: Voi solicita decidenților politici să-și îndrepte atenția către alte formule de asigurare de venituri la bătrânețe. Așa că, dragă generație tânără, gândiți-vă de pe acum și soluția o s-o dea domnul Iohannis. Un obiectiv strategic: Trecerea la un sistem de conturi individuale, pe principiu acumulărilor la CEC. Asta vrea Iohannis”, a declarat președintele executiv al PSD Dolj, Ion Călin.