Liberalii acuză municipalitatea că lucrările de reabilitare a Parcului ”Romanescu” vor afecta...

Liberalii acuză municipalitatea că lucrările de reabilitare a Parcului ”Romanescu” vor afecta întregul ansamblu

7.581
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ștefan Stoica – președintele PNL Dolj și deputatul Nicolae Giugea au susținut, duminică, la sediul PNL Dolj, o conferință de presă în care s-a vorbit despre despre OUG 23/2017, privind plata defalcată a TVA, dar și despre situația Parcului Nicolae Romanescu, care, în opinia liberalilor, ”este pe cale de a fi distrus”.

Ștefan Stoica este de părere că sute de mii de firme vor trebui să își deschidă noi conturi la bănci și la trezorerie și, pentru că va crește birocrația, firmele corecte vor fi afectate. ”Ca dovadă că măsura nu este acceptată de mediul economic, nici măcar Tel Drum nu a optat pentru o astfel de plată”, a spus Ștefan Stoica. El a adăugat că PNL a depus un amendament în Parlament cerând ca firmele să aibă drept de a opta pentru acest tip de plată și de la 1 ianuarie 2018. Liberalii au început să strângă semnături de la agenții economici în acest sens.

Nicolae Giugea a vorbit despre situația Parcului Nicolae Romanescu. În 2016, ca urmare a semnalării în presă Ministerul Culturii a trimis o comisie la fața locului pentru a constata ce se întâmplă. Comisia concluziona că au fost efectuate acțiuni de distrugere a arborilor din parc prin proasta organizare a șantierului și prin utilizarea în cadrul lucrărilor de execuție a unor utilaje mari, neadaptate sitului: tăierea de rădăcini și lăsarea acestora decopertate pentru un timp îndelungat; ceea ce duce la riscul îmbolnăvirii arborilor; tasarea terenului din jurul rădăcinilor (în zonele de protecție ale rădăcinilor – acestea nefiind stabilite în teren); decopertarea și rănirea extensivă a unor rădăcini, prin circulația cu utilaje grele în zonele de protecție a rădăcinilor; rănirea trunchiurilor de arbori prin manipularea neglijentă a utilajelor mari Rănirea pneumatoforilor chiparoșilor, prin rularea pe aceștia cu utilaje grele.

Giugea a precizat că a avut recent o discuție la București cu dr. arh. Ioana Tudora conferențiar Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Departamentul Peisagistică, care a făcut parte din comisia numită anul trecut de Ministerul Culturii pentru a verifica lucrările din Parc. Potrivit liberalului, aceasta spunea că acțiunile făcută anul trecut sunt foarte grave și în maxim 10 ani parcul Romanescu va deveni un deal pustiu. Asta deoarece Primăria Craiova nu a respectat recomandările Comisiei și nu a elaborat documentele cerute. În lipsa lor, lucrările în Parc sunt de natură a afecta întregul ansamblu.

Cu toți ne mândrim cu medalia de aur obținută de planurile lui Redont la Expoziția de la Paris din 1900, dar poate nu înțelegem că această distincție recompendează în primul rând viziunea peisagistică. Or, lucrările de așa-zisă reabilitare a Parcului au atentat grav tocmai la ceea ce dă valoare parcului”, este de părere Giugea.

Nicolae Giugea a prezentat solicitările oficiale către RAADPFL și Primăria Craiova în legătură cu acest subiect.



4 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6891

    Reabilitare facuta in batjocura. La lacul lebedelor.. surupare.. podul darapanat, bordurile alea cu aspect retro sunt o mizerie.. aleile din piatra cubica.. o mizerie. Au dreptate pnlistii astia, cea mai mare crima a fost distrugerea si taierea copacilor din parc. Sunt specii rare la noi care se prind greu, se aclimatizeaza greu si unii le-au taiat radacinile practic omorandu-i. Practic nu se vad milioanele de euro umflate si bagate in parc. Chiar si instalatia de aspersoare a fost facuta in batjocura.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9282

    „Potrivit liberalului, aceasta spunea că acțiunile făcută anul trecut sunt foarte grave și în maxim 10 ani parcul Romanescu va deveni un deal pustiu” , te pisi pe tine de ras cand vezi aberatiile unora

  3. #3
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2839

    Cocalarii și hoții au nevoie numai de copertine și bănci pe care să cioflăie semințe. Urâțenia e viața lor.

  4. #4
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9283

    Nici nu-i poti numi puliticieni pe acesti dobitoci care nu sunt in stare nici macar sa aduca o critica care sa te puna pe ganduri pentru o fractiune de secunda , sa te gandesti ca ar putea avea dreptate . Nu-s buni de nimic, nici macar sa vorbeasca nu-s in stare . Sunt buni doar sa abereze verzi si uscate , la fel ca sclavii lor . Ar trebui sa se numeasca partidul zero iar ceilalti dobitoci de la usr , zero barat ca sa nu se confunde dobitocii intre ei . Faceti si voi ceva daca sunteti in stare , vrajeala nu se pune

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.