Liberalii propun parcarea cu plată în centrul Craiovei doar în zilele lucrătoare

Liberalii propun parcarea cu plată în centrul Craiovei doar în zilele lucrătoare

8,486
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii locali ai PNL vor să solicite Executivului craiovean să renunțe la actuala hotărâre prin care parcarea în zona centrală a orașului să nu mai fie 24 h/24 h, 7 zile/7 zile cu plată. Aceștia au anuțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că au de gând să strângă semnături de la cetățenii din zonă în demersul lor.

Consilierii noștri vor veni cu propunerea ca parcarea să fie cu taxă doar în zilele lucrătoare între orele 8:00 și 17:00. În rest, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și în zilele cu sărbătorile legale, parcarea să fie gratuită. Consilierii vor strânge semnături de la locuitorii din zonă pentru a sprijini această propunere” a susţinut Ștefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

Ambulanțele vechi, tragedie în Dolj

La întâlnirea cu presa s-a adus în discuţie și faptul că de doi ani de la tragedia de la Colectiv ”nu s-a întâmplat nimic”. ”Doljul a demonstrat că poate genera o astfel de tragedie iar supraviețuirea este o loterie, așa cum a demonstrat-o decesul femeii din Filiași. Coaliția de guvernământ a promis, printre altele, achiziția a 5.000 de ambulanțe, însă ei nu asigură nici măcar o ambulanță pentru Filiași. În parcul de ambulanțe din Dolj peste 70% de ambulanțe sunt învechite. Avem mașini care au atins 500.000 de kilometri și unele chiar 1.000.000 de kilometri la bord. Ultima licitație a fost organizată în 2008. Deşi situaţia este urgentă și trebuie rezolvată, primarul PSD din Filiași nu vede nicio problemă că este doar o ambulanță la 18.000 de locuitori și spune că până acum nu a murit nimeni. El a cumpărat 46 de plasme pentru spital. Acest guvern nu intervine în situații de urgență, ci crează situații de urgență”, a declarat preşedintele PNL Craiova.

Artiștii locali să cânte gratis la inaugurarea stadionului

La rândul său, liberalul Flavius Sirop a vorbit despre anularea licitației pentru organizarea spectacolului de inaugurare a stadionului din Bănie. ”Când am fost convocați în sesiune extraordinară ni s-a spus că alocarea a 250.000 de euro pentru aplauze și artificii reprezintă o urgenţă. Din fericire, la presiunile făcute de PNL, au renunțat la această idee. Dar mă întreb, dacă sunt artiști care se simt mândri că sunt olteni, nu se poate să cânte pro bono la această deschidere?”, e de părere consilierul local.

Membri noi la PNL

Jurnalistul craiovean Mihai Firică a devenit membru al PNL Dolj și a fost prezentat ieri în noua sa calitate. El va coordona o comisie care va analiza activitatea instituțiilor de cultură cu finanțare de la stat. De asemenea, Florin Gătejescu, avocat și preşedintele Asociaţiei Columbofililor din Dolj, s-a alăturat liberalilor și va face parte din comisia juridică.

Sunt jurnalist cu o carieră de peste 20 de ani și am acumulat de-a lungul acesteia multă experiență. Sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România, am 6 cărți publicate şi voi continua activitatea publicistică. Am avut multe discuții cu consilierii PNL deoarece cred în vocația culturală a orașului Craiova şi prin urmare voi face parte din Comisia Națională pentru Cultură a PNL”, a declarat Mihai Firică

Florin Gătejescu a spus, la rândul său, că activitatea sa este centrată pe apărarea salariaților în conflictele de muncă și că va încerca să aibă un rol activ în partid.

Potrivit președintelui PNL Dolj, Ștefan Stoica, în această toamnă s-au înscris 128 de noi membri, iar ”acest lucru demonstrează că PNL este un partid deschis”.

2 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   16-10-2009
  Mesaje
  30

  “Dar mă întreb, dacă sunt artiști care se simt mândri că sunt olteni, nu se poate să cânte pro bono la această deschidere?”
  Legat de asta, domnu’ Flavius ar fi dispus sa munceasca pro bono, daca tot e asa mandru ca e oltean?

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6916

  Niste idei bune. Pacat ca opozitia in Craiova a facut pact cu Pesedeul, Practic opozitia in Craiova nu prea are ce sa faca. Daca veneau si ei cu un candidat la Primarie pe care sa il voteze lumea.. era alta situatia, poate azi nu mai aveam primar de la Pesedeu..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.