Manda: ”Putem avea TVA redus la 9% la legume, fructe şi produsele...

Manda: ”Putem avea TVA redus la 9% la legume, fructe şi produsele din carne” (P)

796
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul Ponta şi majoritatea de după 16 noiembrie îşi propun să reducă TVA-ul la legume şi fructe şi la produsele din carne. În acest moment, aşa cum toată lumea ştie, TVA este redusă de la 24% la 9% la pâine, așa cum s-a convenit cu Fondul Monetar Internaţional.

”Acestă măsură este un succes. Am avut, pe de o parte, o colectare mai bună la bugetul de stat, pe de altă parte s-a redus evaziunea fiscală la pâine şi  implicit, preţul a scăzut la pâine. Cred că aşa cum am obişnuit oamenii, când Victor Ponta propune un lucru, se ţine de cuvânt, aşa că spun încă o dată că există spaţiul fiscal, ca în noul cod fiscal pentru anul 2015 să putem să avem TVA redus de la 24%  la 9% la legume, la fructe şi la produsele din carne”, a afirmat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Acciza pentru palincă va fi scoasă

De asemenea, potrivit social-democratului doljean, de la 1 ianuarie 2015, se va scoate acciza pentru palincă. Există un proiect de lege în Parlament, majoritatea PSD-ului şi cea formată în jurul PSD-ului, inclusiv guvernul actual susţine acest proiect de lege şi vom avea de la 1 ianuarie 2015 zero accize la palincă.

”În mod clar nu se măresc taxele”

Claudiu Manda spune că minciunile pe care le spune Klaus Iohannis şi cu cei din staff-ul său pot să afecteze România şi locurile de muncă, respectiv că Victor Ponta va mări taxele şi impozitele. ”Eu cred că prin tot ceea ce face Klaus Iohannis face un rău românilor, face un rău celor care încearcă să aducă investitori în România, să poată să creeze locuri de muncă. În mod clar nu se măresc taxele. Avem promisiuni care s-au onorat, chiar mai devreme unele dintre ele: s-a redus CAS-ul, s-a redus impozitul pe profitul reinvestit, aşa că nu putem să vorbim despre un trend al PSD sau al lui Victor Ponta de a mări taxele dacă rămânem la guvernare sau dacă ajunge la Cotroceni, ci dimpotrivă. Vreau să mai spun că cei care au mărit taxe şi impozite, cei care au mărit TVA-ul de la 19 la 24%, cei care au tăiat salarii, cei care au tăiat pensii sunt cei care sunt astăzi în barca şi gaşca lui Klaus Iohannis, cei care îl sfătuiesc pe Klaus Iohannis.

Programul de guvernare al USL, menținut până în 2016

Cine va guverna, dupa 16 noiembrie,va trebui să păstreze în această majoritate formată în jurul PSD-ului, programul de guvernare al USL-ului, unde sunt prevăzute, pe de o parte, reducerea TVA-ului la legume, fructe şi carne, pe de altă parte reduceri de taxe şi de impozite. ”Aşa că nu cred că ar trebui să fie îngrijoraţi oamenii care gândesc că îl vom avea la Cotroceni pe Victor Ponta, dar va trebui să fie mai responsabil Klaus Iohannis atunci când se gândeşte să vorbească despre concurent şi să nu mai facă rău românilor prin a-i speria pe investitori”,  a declarat președintele PSD Dolj Claudiu Manda.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.