Noii miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Noii miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni

839
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Cei cinci politicieni propuşi pentru a prelua funcţia de ministru au depus jurământul de învestire: Radu Stroe – delegat pentru Administraţie, Titus Corlăţean – Ministerul Afacerilor Externe, Mihai Voicu – delegat pentru Mediul de Afaceri, Mircea Duşa – Ministerul de Interne şi Dan Şova – delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Iată cele mai importante evenimente de la depunerea jurământului de învestire a noilor miniştri, potrivit RTV.net:

– Începerea ceremoniei întârzie.

– Ceremonia întârzie din cauza faptului că nu au fost publicate, încă, în Monitorul Oficial decretele de numire în funcţie a noilor miniştri.

– Primul care a depus jurământul este Titus Corlăţeanu, ministru al Afacerilor Externe.

– A urmat Mircea Duşa, ministrul al Administraţiei şi Internelor.

– Al treilea politician care a depus jurământul a fost Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţie.

– A urmat Dan Şova, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

– Ultimul politician care a depus jurământul de învestire este Mihai Voicu, ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

Mona Pivniceru, propusă pentru Ministerul Justiţiei, nu va depune luni jurământul în condiţiile în care CSM a respins detaşarea acesteia la minister. Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat toate decretele de numire în funcţie a ministrilor, excepţia fiind Mona Pivniceru.

După demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat cinci schimbări în cabinetul pe care îl conduce. Judecătorul Mona Pivniceru a fost propusă la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean care va prelua portofoliul Externelor de la Andrei Marga. La conducerea Ministerului de Interne a fost propus Mircea Duşa, ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe, iar funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul va fi deţinută de Dan Şova.

În cursul zilei, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a demisionat din Guvern, din motive personale, locul acestuia fiind luat de vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, după ce s-a întâlnit la Cotroceni cu Crin Antonescu, că i-a propus ca miniştrii pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. El a precizat că propunerile au fost acceptate de către preşedintele interimar Crin Antonescu.

Propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova a declarat, luni, la România TV, că a fost plăcut surprins de nominalizarea sa.

Mona Pivniceru, nominalizată pentru postul de ministru al Justitiei, declara pentru Lumeajustitiei.ro: “Condiţia acceptării acestei funcţii a fost aceea ca Justiţia să-şi păstreze statutul independent de putere în stat, fără nicio atingere cu politicul. Vreau ca Justiţia să nu fie revendicată de nimeni ca pretext politic!”

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.