Pavel Badea: “Mama și soția mi-au fost sprijinul de-a lungul vieții” (P)

Pavel Badea: “Mama și soția mi-au fost sprijinul de-a lungul vieții” (P)

8.629
11
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cum începutul de primăvară aparține femeilor, am vorbit cu Pavel Badea despre femeile din viața lui: mama și soția. Dacă prima i-a călăuzit primii pași, cea de-a doua, soția sa Mihaela îi este sprijin zi de zi.

Nu a fost singur la părinți, dar s-a simțit răsfățat. Părinții săi l-au ocrotit și l-au sprijinit mereu în tot ce a făcut. Deși tatăl i-a insuflat dragostea pentru sport, mama este cea la care a apelat mereu când a dat de greu. “Cred că toți ne-am dus la mama. Nu am fost mămos, dar am știut că o am alături de mine și la bine și la greu și întotdeauna a fost alături de mine în momentele grele. Îi mulțumesc și îi doresc multă sănătate

Și perioade grele au fost, mai ales când, la 16 ani a fost selectat la Echipa Națională de Juniori și s-a mutat la București. Pe plan profesional a fost începutul succesului, pe plan personal al maturizării timpurii. “Au fost multe momente grele. Singur, într-un oraș mare, cu școală și antrenamente. Am avut momente în care o sunam pe mama să îmi dea un sfat, să mă îmbărbăteze”, se destăinuie Pavel Badea.

Tot atunci a aflat ce este dragostea. La 16 ani, Pavel Badea s-a îndrăgostit pentru prima dată, tot de o sportivă, o atletă. Relația lor de iubire nu a durat prea mult. “A fost prima mea prietenă, dar la terminarea liceului, ea s-a întors în orașul din care era, eu m-am întors la Craiova și drumurile noastre s-au despărțit”, își amintește Pavel Badea.

 

Cea mai importantă femeie din viața lui Pavel Badea este soția sa alături de care a trăit jumătate din viață

S-a reîntors acasă și a continuat povestea fotbalului la Universitatea Craiova. A mai avut câteva relații, însă sportul era pe primul plan. A muncit mult pentru a face performanță la Universitatea Craiova. Anul 1991 a fost unul dintre cele mai frumoase din viața lui. “Campioana unei mari iubiri” a devenit pentru ultima dată campioana supremă a României câștigând și cupa și campionatul, mai mult decât atât, Pavel Badea a cucerit și inima Mihaelei, cea care doi ani mai târziu avea să-i devină soție.Coup de foudre! A fost dragoste la prima vedere. Era ziua unui prieten și a făcut petrecere la Strehaia. De când am văzut-o am avut sentimentul că ea este aleasa. Chiar glumesc cu ea uneori și o întreb ce mi-a făcut de mi-am pierdut capul”, râde Badea. Cei doi au devenit nedespărțiți și doi ani mai târziu, pe 27 iunie 1993, Sorin Cârțu, prietenul de-o viață al lui Pavel Badea, i-a cununat.Mi-a plăcut totul la ea, nu i-am găsit defecte.
Le-am descoperit pe parcurs, dar cum nu mă puteam adresa protecției consumatorului n-am mai putut să o returnez. Tot timpul glumesc cu ea că mă duc la soacră-mea să-i spun că eu am luat-o bună, tandră, caldă și ea s-a transformat într-o fiară. (râde). Lăsând gluma la o parte, este tot ce mi-am dorit. Mihaela mă completează, mi-a dat liniștea, siguranța și  tăria să depășesc problemele pe care le-am întâmpinat de-a lungul carierei mele de sportiv, de manager și de om de afaceri. A fost mereu lângă mine și când am locuit în străinătate, și în afaceri, mă susține și acum când am ales să candidez la primărie. Fără ea nu cred că aș fi reușit să realizez atâtea
”, ne-a mai spus Badea. Deși au petrecut mai bine de jumătate din viață împreună, Badea spune că își iubește soția ca-n prima zi și mereu își fac surprize. Nu trece o zi în care Pavel Badea, Iulain si Pavelsă nu petreacă împreună câteva ore. “Este regulă la noi să luăm prânzul împreună. Oricât am fi de ocupați trebuie să ne facem timp unul pentru altul. Comunicarea și timpul petrecut împreună sunt rețeta unei relații lungi și frumoase”.

 

Cea mai mare realizare a soților Badea sunt cei doi copii Iulian și Pavel. Și-ar fi dorit și o fată, recunoaște Pavel Badea “Mi-aș fi dorit cel puțin trei copii, dar așa a vrut Dumnezeu și Paveluș a venit târziu (Iulian are 21 de ani, iar Pavel junior 10). Mi-ar fi plăcut și o fetiță”, spune acesta.

 

Cum soția i-a fost partener în viață și afaceri, și nu a dat greș Pavel Badea a fost primul care a îmbrățișat inițiativa PNL de a promova femeile. ”PNL propune o rezoluție prin care femeile să aibă o cotă de reprezentativitate de 30% pe listele de consilieri locali și județeni. Mai mult ca primar, voi susține promovarea femeilor în funcții din administrație. Nu mi s-a întâmplat niciodată să dau greș când am colaborat cu doamne sau domnișoare în diverse proiecte”, afirmă Pavel Badea.



11 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
  4. #4
  5. #5

    Am avut onoarea sa copilăresc o perioada în satul lui natal Popanzalesti Dolj. I-am cunoscut părinții, sunt niște oameni minunați și foarte harnici.

  6. #6

    Ai o familie foarte frumoasa, ai fost un jucator de fotbal bun. La ce Dumnezeu iti trebuie politica? Daca reusesti sa imi raspunzi la intrebarea asta si sa ma convingi promit sa te votez.

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    32

    Mult succes in alegeri!

  8. #8
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-08-2009
    Mesaje
    537

    Ba..asta i patetic….adu ma Badea si vecinii , care te cunosc de mic..bla bla bla…

    happy new year !
  9. #9

    Pai eu zic sa te sprijine tot ei la primarie

  10. #10

    Ca să mai ridice niște clădiri de birouri…

  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     18-05-2015
    Mesaje
    14

    Stimate Domn Badea…în fotbal ați realizat ceva …dar politica nu cred ca este pt.dumneata…Se folosesc alții de dumneata….ori nu îți dai seama ori le faci pe plac…sau poate asta vrei ..dar șanse de primar nu ai dumneata.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.