PNL Craiova cere refacerea de urgență a Colegiului Carol I

PNL Craiova cere refacerea de urgență a Colegiului Carol I

983
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Situația în care se află această clădire emblematică pentru Craiova, o clădire istorică, de patrimoniu ce adăpostește adevărate comori culturale de valoare inestimabilă, trebuie remediată urgent! Partidul Național Liberal a solicitat la ședința extraordinară din Ianuarie, când s-a votat bugetul Craiovei pe anul 2016, alocarea unei sume de 2 milioane euro, pentru început, acestui colegiu, măcar pentru începerea lucrărilor de consolidare, nu pentru finalizarea întregii clădiri. Bineînțeles că amendamentul nu doar că nu a fost aprobat dar nici măcar nu a fost luat în seama, nefiind supus votului Consiliului Local de către executiv. Aceasta este atenția pe care Lia Olguța Vasilescu o acordă celui mai important colegiu din Craiova, a doua școală cu predare în limba română din Țara Româneasca, înființată în anul 1826.

„Vă vorbesc dincolo de politică, vă vorbesc ca un părinte. Am un copil care este elev la Carol, mai am încă un copil care a fost elev acolo. Îl trimit zi de zi la școala cu frică pentru că pe clădirea școlii unde studiază sunt lipite coli A4 pe care scrie Atenție cade tencuiala! Aceeași frică o simt și alte câteva mii de persoane, părinți ce-și trimit zi de zi copiii să învețe într-o clădire ce poate cădea oricând. În anul 2012, la deschiderea anului școlar, Lia Olguța Vasilescu a promis că în mandatul său se va rezolva această problemă. Am ajuns ca la finalul mandatului, corpul central să fie încuiat iar cursurile să se desfășoare în locații adiacente clădirii principale. Acest liceu merita mai mult și trebuie reabilitat de urgență!” a declarat Pavel Badea.

Colegiul Carol I a pierdut aproximativ 200 de elevi în ultimii 4 ani datorită managementului defectuos al acestei instituții și a degradării corpului central. Părinții, deși își doreau să-și îndrume copiii către o instituție cu renume, datorită riscului la care i-ar fi supus, au ales alte colegii și licee.

„Nu ai cum să stai de-o parte și să nu te alături demersului a peste 1800 de părinți, nu ai cum să stai de-o parte și să nu te alături personalităților care au absolvit această școală în ultimii 190 ani. Să ne amintim de faptul că la 1848 în fața acestui colegiu s-a jucat hora Unirii  iar persoane precum Nicolae Bălcescu, Titu Maiorescu sau Nicolae Titulescu au studiat la acest colegiu. Să ne trezim acum, în ceasul al doisprezecelea măcar și să acordăm acestei clădiri importanța pe care o merită!” a spus Ionuț Stroe.

Reprezentanții PNL au solicitat executivului prin primarul Lia Olguța Vasilescu, închiderea sediului Operei Române și alocarea în regim de urgență de fonduri pentru începerea lucrărilor la consolidarea clădirii pentru ca mai apoi să se realizeze și restul lucrărilor absolut necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității școlare.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  5167

  Arata deplorabil cladirea aia. In mod sigur o sa cada la primul cutremur mai serios !!. Trebuie luate masuri de urgenta fiindca este o emblema a orasului Craiova.

  V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.